TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hilti’den veri merkezlerine inovatif çözümler

İnşaat sektörünün farklı alanlarına inovatif çözümler sunan Hilti, veri merkezleri için de inşaat profesyonellerinin iş ortağı oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
Hilti’den veri merkezlerine inovatif çözümler

Günümüzün en büyük yatırımına dönüşen veri merkezi projelerinde inşaat süresinin kısaltılması ve verimlilik en önemli kriterler arasında yer alıyor. İnşaat sektörünün farklı alanlarına inovatif çözümler sunan Hilti, veri merkezleri için de inşaat profesyonellerinin iş ortağı oluyor. Şirket, dünya çapındaki 2 bin 700 endüstri uzmanının yanı sıra özel inşai ve operasyonel çözümleriyle veri merkezi projelerinin tüm yaşam döngüsünü destekliyor. Projeleri daha hızlı hayata geçirmek için tasarım mühendisliği ve Yapı Bilgi Modellemesini (BIM) etkin şekilde kullanan şirket, zamandan tasarruf sağlamaya ve kurulum maliyetlerini düşürmeye katkıda bulunuyor.

Telekomünikasyon, e-ticaret ve arama motoru gibi farklı sektörlerde dünya lideri markaların veri merkezlerine çözüm ortaklığı yapan Hilti, veri merkezleri için sunduğu uçtan uca proje çözümleri ile dikkat çekiyor. Bu noktada şirket; veri merkezi projelerinin en önemli noktalarından biri olan beyaz alanların sıcak ve soğuk koridor kapamalarında, yangın durdurucu önlemlerinde, asma tavanda, mekanik/elektrik tesisatın yoğun olduğu koridorlarda askılama çözümlerinde ve entegre yükseltilmiş döşeme sistemleri gibi noktalarda inovatif teknolojileriyle öne çıkıyor. Hilti Satış Direktörü Efe Erdem Açıkel, veri merkezleri özelinde sundukları çözümlerin avantajlarını şu sözlerle açıkladı:

“Modüler kablo yönetim sistemlerimiz, kilometreleri bulan kritik kablolamaların kurulumunu kolaylaştırıyor. Daha optimize çözümlerle daha düşük maliyetlerde projelendirmeye yardımcı olan modüler destekler, iklimlendirme ve her türde boru tesisatı gibi diğer sistemlere de entegre edebiliyor. Daha hızlı, daha güvenli ve daha basit yönlendirme için geliştirdiğimiz modüler destek sistemleri ilgili uluslararası standartları karşılarkenprojede yapılan değişiklik ya da eklemelerde revizyonu da daha uygun maliyetli hale getiriyor.. Sismik yüklere dayanacak şekilde tasarlanan modüler boru destekleri, mekanik odadan çevresine kadar veri merkezinin tamamına yerleştirilebiliyor. Modüler baş üstü askı sistemleri ve entegre yükseltilmiş döşeme sistemlerimiz ise olası genişlemeler için ideal çözümler sunuyor. Aynı şekilde yangın durdurucu sistemlerimiz de yüksek sızdırmazlık sağlayarak etkili hava akışı kontrolüne yardımcı oluyor. Uluslararası kabul görmüş ve yerel düzenlemeleri karşılayan çözümlerimiz, partikül veya lif salmıyor ve veri merkezinin enerji tüketimini yüzde 2'ye kadar artırabilen kirlenmeyi önlüyor. Ayrıca çelik üzerine sabitleme çözümlerimiz saniyeler içinde kurularak veri merkezlerinin daha hızlı oluşturulmasına ve yapılanmasına olanak tanıyor. Eksiksiz beton üzerine sabitleme çözümlerimiz de çok çeşitli statik, sismik ve şok yükügereksinimlerini karşılayan, beton üzerine dayanıklı ve güvenilir sabitleme için gerekli tüm koşulları sağlıyor.”

Toplam inşaat süresini yüzde 10 oranında azaltıyor

İmza attıkları veri merkezi çözümlerinin sağladığı katma değere dikkat çeken Açıkel; “Bu tarz projelerde inşaat süresini kısaltabilmek çok önemli. Sunduğumuz çözümlerle inşaat süresini kısaltmaya yardımcı olduğumuz gibi enerji verimliliği de sağlıyoruz. Veri merkezi projelerinde kullandığımız Koridorlarda çok amaçlı askılama ve BIM uygulamalarımız. , toplam inşaat süresinde yüzde 10 oranında azalma sağlıyor. MEP kurulum hızı yüzde 70 oranında azalırken, MEP konsol ürün miktarı yüzde 40 oranında düşüyor. Ayrıca MEP alan optimizasyonu da yüzde 50 oranında azalarak önemli bir verimlilik sağlıyor. Ayrıca veri merkezleri için geliştirdiğimiz tüm çözümler esnek, revize edilebilir ve global standartlarla tam uyum sağlayan sistemler olmasıyla dikkat çekiyor” dedi.

Küresel teknoloji liderlerine çözüm ortaklığı yapıyor

Türkiye’de ve dünyada dev isimlere çözüm ortaklığı yaptıklarını söyleyen Efe Erdem Açıkel, “Bugün dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden e-ticaret sitelerine ve sosyal medya şirketlerine kadar birçok farklı küresel lider ile iş birliği halindeyiz. Hem mevcut müşterilerimizin memnuniyetini maksimize etmek hem de yeni iş ortaklıkları oluşturmak amacıyla bu konudaki çalışmalarımıza hızla devam ediyor, Ar-Ge yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Şu anda modüler sistem çözümleri için ‘Prefabrikasyon Hizmetleri’ olarak isimlendirilen, tasarımı yapılan destek sistemlerinin sahaya hazır bir şekilde sevkinin sağlanmasına imkân tanıyan bir sistem üzerine çalışıyoruz. Halihazırda diğer ülkelerde sunduğumuz bu sistemin Türkiye’de de entegrasyonu için bazı veri merkezi müşterilerimizle çalışmalara başladık” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.