TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvuruları SBS'den alınacak

30 Ekim 2024 tarihinden itibaren Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvuruları Sanayi Bilgi Sistemi SBS'den alınacak. 21 ve 29 Ekim tarihleri arasında başvuru alınmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvuruları SBS'den alınacak

Konuyla ilgili TOBB'dan yapılan açıklamada;

"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 08.10.2024 tarih ve E-34221550-310.09-10854 sayılı yazısına istinaden; Sanayi Kapasite Raporları ve Yerli Malı Belgeleri başvurularının üyeden başlayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ ne onaya sunulmasını sağlayacak Sanayi Bilgi Sistemi (SBS), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından son haline ulaştırılmıştır. Bu kapsamda bir geçiş süreci planlanmış olup, bu plan çerçevesinde 21 Ekim Pazartesi (dâhil) - 29 Ekim Salı (dâhil) tarihleri arasında herhangi bir Sanayi Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvurusu alınamayacak ve 30 Ekim 2024 tarihi itibariyle bütün başvurular yeni sistem üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu nedenle ilgili döneme isabet eden başvuruların planlı yapılması gerekmektedir.

Sanayi Bilgi Sistemi (SBS) üzerinden yapılacak başvurular için izlenecek yöntemler ve başvuru kılavuzları mail yoluyla tarafınıza bildirilecek olup, geçiş sürecinde meydana gelen sorunların hızlı bir şekilde çözülebilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bir çağrı merkezi kurulacak olup 0312-2182980 numarası üzerinden hizmet verecektir.

Kapasite Raporunuzun yenilenmemesi durumunda Oda’lar tarafından bir yaptırım uygulanmasa da farklı kurumlar ile karşı karşıya kalabileceğiniz olumsuzluklar hakkında önlem alınması adına bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.