Türk gıda ürünleri Amerikalı şeflerin menülerinde yerini aldı
Türk gıda ürünleri Amerikalı şeflerin menülerinde yerini aldı
Gıda ihracatçıları Amerika'ya gıda ürünlerinin ihracatını artırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Haber Giriş Tarihi: 25.12.2024 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2024 19:35
Kaynak:
Haber Merkezi
Gıda ithalatında dünya lideri olan Amerika Birleşik Devletleri’ne Türk gıda ürünlerinin ihracatını artırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle 5 yıl önce hayata geçirdiği Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesi, Türk lezzetlerinin Amerikalı şefler menülerinde daha yoğun kullanılmasını ve ABD’ye gıda ihracatımızın artmasını beraberinde getirdi.
Türk gıda ürünlerinin ABD’ye ihracatı 5 yıllık dönemde 800 milyon dolardan 1, 5 milyar dolar seviyesine çıkarken, TURQUALITY Projesi kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye’de ağırladığı Amerika Aşçılar Federasyonu geçmiş dönem Başkanı Thomas Macrina, TURQUALITY Projesiyle Türk gıda ürünleriyle tanıştıktan sonra menülerinde Türk gıda ürünlerini daha fazla kullanmaya başladığını dile getirdi.
“Levrek, zeytinyağı, kuru incir en çok kullandığım lezzetler” diyen Macrina, “Türk ürünlerinin lezzeti ve tazeliği çok iyi. Türk zeytinyağını diğer ülkelerin zeytinyağlarından ayırt edecek konuma geldim. Türk kuzusu dünyada tartışmasız 1 numara. Türkiye’deki kuzu etinin lezzeti dünyanın hiçbir yerinde yok. TURQUALITY Projesiyle kurduğumuz güçlü bağlar Türk ihraç ürünlerinin ABD pazarında daha güçlü temsilini beraberinde getirecek. Çok yakında ilk zeytinyağı siparişimizi vereceğiz. Türk markalı zeytinyağları ABD’ye gidecek. Zeytinyağlarını kuru meyve barları takip edecek. Zeytinyağı ve kuru meyve barları diğer Türk gıda ürünlerine öncülük yapacak. Diğer gıda ürünlerinin ABD’ye gitmesi daha hızlı yol alacak” dedi.
Chef Hall of Fame Üyesi ve US Foods Üst Düzey Yöneticisi Anthony M. Rizzo, ABD’de restoranların, otellerin, marketlerin yeni ve kaliteli ürünleri ürün gamlarına almak istediklerini, Türkiye’den daha önce gelen numunelerden talep yarattıklarını, son Türkiye ziyaretlerinin Türkiye’den yeni ürünlerin ABD pazarına girmesini sağlayacağının altını çizdi.
“Türkiye’deki insanların üretimdeki becerileri bizim ABD pazarında işimizi kolaylaştırıyor” şeklinde konuşan Rizzo şöyle devam etti: “Kaliteli üretim yapan bir tedarikçi bizim işimizi kolaylaştırıyor. Türk üreticilerinin hijyen ve sürdürülebilirliği ciddiye almaları ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin daha fazla temsilini sağlayacak. Türk gıda sektörünün ABD pazarında ihracat hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi son derece gerçekçi.”
Uçak: “Şeflerle kurduğumuz güçlü bağlar ihracat rakamlarımıza yansımaya başladı”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin konumunu güçlendiren TURQUALITY Projesi kapsamında 5 yıllık dönemde Amerikalı şefler, satın almacılar, üniversitelerle güçlü bağlar kurduklarını önümüzdeki yıllarda bu kurulan bağların ihracat rakamlarına olumlu yansımalarının görüleceğini vurguladı.
ABD ve Japonya’daki fuarlarda Amerikalı şeflerle ortak hareket edilecek
Ege Bölgesi’nin meyve sebze mamulleri, kuru meyveler, zeytin ve zeytinyağı, su ürünleri ve hayvansal mamuller, odundışı orman ürünleri, hububat bakliyat ve yağlı tohumlar başta olmak üzere gıda ürünleri üretim ve ihracatında Türkiye’de lider konumda olduğunun altını çizen Uçak, “Türkiye geneli ABD’ye gıda ihracatımız 2018 yılında 708 milyon dolar iken 2023 yılı sonunda 1 milyar 712 milyon dolara ulaştı. 2024 yılı sonunda 2 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. TURQUALITY Projemizin sonunda 5 milyar dolara yükselmek için büyük adımlar atıyoruz. Bu yolculukta Amerikalı şeflerin bizimle hareket etmesi çok kıymetli. Projemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ABD’de yapacağımız tüm etkinlikleri birlikte yapacağımız gibi, 2025 yılı Mart ayında Japonya’da Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu yapacağımız Foodex Japan Fuarı’nda da birlikte olacağız” şeklinde konuştu.
Girit: “ABD’ye hava kargo ile balık ihracatımız hız kazandı”
Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün son 25 yılda yaptığı büyük yatırımlarla büyük bir kapasite artışına gittiğini ve yıllık ihracatını 4 milyar doların üzerine çıkararak dünyanın protein açığını kapatır konuma geldiğini paylaşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Amerika Birleşik Devletleri’nin ihracatta öncelikli hedef pazarlarından biri olduğunu, Türk Hava Yolları Kargo ile ABD’ye taze balık ihracatlarının son yıllarda hız kazandığını ifade etti.
Amerikalı şeflere “Ne yaparsanız yapın, nasıl yaparsanız yapın Türk gıda ürünlerini kullanın” çağrısında bulunan Girit, “Levrek ve çipurada Avrupa birincisiyiz. ABD’ye ihracatta da levrek ve çipura öne çıkıyor. Son dönemde Türk somonu ihraç etmeye başladık. Peynir ürünlerimiz yöresel marketlerde raflarda yerini alıyor. Düzenli olarak bal ve yumurta ihraç eder hale geldik. Protein esaslı beslenme obeziteyi engelliyor. Ürünlerimizin içindeki değerli yağ asitleri beyin fonksiyonlarına direkt katkı sağlıyor ve akıllı nesillerin yetişmesini sağlıyor. ABD pazarında pazarlama faaliyetlerimize katkı sağlayan şeflere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.
13-19 Aralık 2024 tarihlerinde Türkiye’ye gelen ABD’li şefler Anthony M. Rizzo ve Thomas Macrina, gıda işletmeleri ve restoran ziyaretleri yanında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle de bir araya geldiler.
Yaşar Üniversitesi’nde mutfağa girdiler
Yaşar Üniverisitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle mutfağa giren şefler öğrencilerin simit ve boyoz yapımına eşlik ettiler.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, akademik kadrolarıyla ve öğrencileriyle Turkish Tastes Projesinin paydaşı olmaktan mutlu olduklarını, bundan sonraki süreçte iş birliklerinin artarak sürmesini istediklerini dile getirdi.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, “Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yönetici Şefi Selin Güloğlu önderliğinde, Türkiye’nin gıda ihracatında öncü markalarından Pınar’ın ABD pazarında yer alan ürünlerinden öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kahvaltı menüsünde simit, boyoz, karakılçık ekmeği, menemen, peynir çeşitleri ve höşmerim yer aldı. Öğrencilerimiz, Amerikalı şeflere İzmir’in lezzetlerini sundu” diye sözlerini noktaladı.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ise; turizm sektörünün çarpan etkisine sahip olduğunu, turizm sektöründe gıdadan inşaata onlarca sektörün katma değer ürettiğinin altını çizdi. Güler, “Amerikalı şeflerin Türk gibi Turkish Tastes Projesini sahiplenmiş olmaları Türkiye için çok kıymetli. Sektörel zenginlikleri satışa dönüştürmemiz gerekiyor. Bu projenin başarıya ulaşması için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Amerikalı şeflerin Yaşar Üniversitesi’ndeki programına; Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ferika Özer katılan isimler oldu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türk gıda ürünleri Amerikalı şeflerin menülerinde yerini aldı
Gıda ihracatçıları Amerika'ya gıda ürünlerinin ihracatını artırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Gıda ithalatında dünya lideri olan Amerika Birleşik Devletleri’ne Türk gıda ürünlerinin ihracatını artırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle 5 yıl önce hayata geçirdiği Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesi, Türk lezzetlerinin Amerikalı şefler menülerinde daha yoğun kullanılmasını ve ABD’ye gıda ihracatımızın artmasını beraberinde getirdi.
Türk gıda ürünlerinin ABD’ye ihracatı 5 yıllık dönemde 800 milyon dolardan 1, 5 milyar dolar seviyesine çıkarken, TURQUALITY Projesi kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye’de ağırladığı Amerika Aşçılar Federasyonu geçmiş dönem Başkanı Thomas Macrina, TURQUALITY Projesiyle Türk gıda ürünleriyle tanıştıktan sonra menülerinde Türk gıda ürünlerini daha fazla kullanmaya başladığını dile getirdi.
“Levrek, zeytinyağı, kuru incir en çok kullandığım lezzetler” diyen Macrina, “Türk ürünlerinin lezzeti ve tazeliği çok iyi. Türk zeytinyağını diğer ülkelerin zeytinyağlarından ayırt edecek konuma geldim. Türk kuzusu dünyada tartışmasız 1 numara. Türkiye’deki kuzu etinin lezzeti dünyanın hiçbir yerinde yok. TURQUALITY Projesiyle kurduğumuz güçlü bağlar Türk ihraç ürünlerinin ABD pazarında daha güçlü temsilini beraberinde getirecek. Çok yakında ilk zeytinyağı siparişimizi vereceğiz. Türk markalı zeytinyağları ABD’ye gidecek. Zeytinyağlarını kuru meyve barları takip edecek. Zeytinyağı ve kuru meyve barları diğer Türk gıda ürünlerine öncülük yapacak. Diğer gıda ürünlerinin ABD’ye gitmesi daha hızlı yol alacak” dedi.
Chef Hall of Fame Üyesi ve US Foods Üst Düzey Yöneticisi Anthony M. Rizzo, ABD’de restoranların, otellerin, marketlerin yeni ve kaliteli ürünleri ürün gamlarına almak istediklerini, Türkiye’den daha önce gelen numunelerden talep yarattıklarını, son Türkiye ziyaretlerinin Türkiye’den yeni ürünlerin ABD pazarına girmesini sağlayacağının altını çizdi.
“Türkiye’deki insanların üretimdeki becerileri bizim ABD pazarında işimizi kolaylaştırıyor” şeklinde konuşan Rizzo şöyle devam etti: “Kaliteli üretim yapan bir tedarikçi bizim işimizi kolaylaştırıyor. Türk üreticilerinin hijyen ve sürdürülebilirliği ciddiye almaları ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin daha fazla temsilini sağlayacak. Türk gıda sektörünün ABD pazarında ihracat hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi son derece gerçekçi.”
Uçak: “Şeflerle kurduğumuz güçlü bağlar ihracat rakamlarımıza yansımaya başladı”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin konumunu güçlendiren TURQUALITY Projesi kapsamında 5 yıllık dönemde Amerikalı şefler, satın almacılar, üniversitelerle güçlü bağlar kurduklarını önümüzdeki yıllarda bu kurulan bağların ihracat rakamlarına olumlu yansımalarının görüleceğini vurguladı.
ABD ve Japonya’daki fuarlarda Amerikalı şeflerle ortak hareket edilecek
Ege Bölgesi’nin meyve sebze mamulleri, kuru meyveler, zeytin ve zeytinyağı, su ürünleri ve hayvansal mamuller, odundışı orman ürünleri, hububat bakliyat ve yağlı tohumlar başta olmak üzere gıda ürünleri üretim ve ihracatında Türkiye’de lider konumda olduğunun altını çizen Uçak, “Türkiye geneli ABD’ye gıda ihracatımız 2018 yılında 708 milyon dolar iken 2023 yılı sonunda 1 milyar 712 milyon dolara ulaştı. 2024 yılı sonunda 2 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. TURQUALITY Projemizin sonunda 5 milyar dolara yükselmek için büyük adımlar atıyoruz. Bu yolculukta Amerikalı şeflerin bizimle hareket etmesi çok kıymetli. Projemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ABD’de yapacağımız tüm etkinlikleri birlikte yapacağımız gibi, 2025 yılı Mart ayında Japonya’da Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu yapacağımız Foodex Japan Fuarı’nda da birlikte olacağız” şeklinde konuştu.
Girit: “ABD’ye hava kargo ile balık ihracatımız hız kazandı”
Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün son 25 yılda yaptığı büyük yatırımlarla büyük bir kapasite artışına gittiğini ve yıllık ihracatını 4 milyar doların üzerine çıkararak dünyanın protein açığını kapatır konuma geldiğini paylaşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Amerika Birleşik Devletleri’nin ihracatta öncelikli hedef pazarlarından biri olduğunu, Türk Hava Yolları Kargo ile ABD’ye taze balık ihracatlarının son yıllarda hız kazandığını ifade etti.
Amerikalı şeflere “Ne yaparsanız yapın, nasıl yaparsanız yapın Türk gıda ürünlerini kullanın” çağrısında bulunan Girit, “Levrek ve çipurada Avrupa birincisiyiz. ABD’ye ihracatta da levrek ve çipura öne çıkıyor. Son dönemde Türk somonu ihraç etmeye başladık. Peynir ürünlerimiz yöresel marketlerde raflarda yerini alıyor. Düzenli olarak bal ve yumurta ihraç eder hale geldik. Protein esaslı beslenme obeziteyi engelliyor. Ürünlerimizin içindeki değerli yağ asitleri beyin fonksiyonlarına direkt katkı sağlıyor ve akıllı nesillerin yetişmesini sağlıyor. ABD pazarında pazarlama faaliyetlerimize katkı sağlayan şeflere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” dedi.
13-19 Aralık 2024 tarihlerinde Türkiye’ye gelen ABD’li şefler Anthony M. Rizzo ve Thomas Macrina, gıda işletmeleri ve restoran ziyaretleri yanında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle de bir araya geldiler.
Yaşar Üniversitesi’nde mutfağa girdiler
Yaşar Üniverisitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle mutfağa giren şefler öğrencilerin simit ve boyoz yapımına eşlik ettiler.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, akademik kadrolarıyla ve öğrencileriyle Turkish Tastes Projesinin paydaşı olmaktan mutlu olduklarını, bundan sonraki süreçte iş birliklerinin artarak sürmesini istediklerini dile getirdi.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, “Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yönetici Şefi Selin Güloğlu önderliğinde, Türkiye’nin gıda ihracatında öncü markalarından Pınar’ın ABD pazarında yer alan ürünlerinden öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kahvaltı menüsünde simit, boyoz, karakılçık ekmeği, menemen, peynir çeşitleri ve höşmerim yer aldı. Öğrencilerimiz, Amerikalı şeflere İzmir’in lezzetlerini sundu” diye sözlerini noktaladı.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ise; turizm sektörünün çarpan etkisine sahip olduğunu, turizm sektöründe gıdadan inşaata onlarca sektörün katma değer ürettiğinin altını çizdi. Güler, “Amerikalı şeflerin Türk gibi Turkish Tastes Projesini sahiplenmiş olmaları Türkiye için çok kıymetli. Sektörel zenginlikleri satışa dönüştürmemiz gerekiyor. Bu projenin başarıya ulaşması için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Amerikalı şeflerin Yaşar Üniversitesi’ndeki programına; Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel, Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ferika Özer katılan isimler oldu.
Haftanın popüler haberleri
Erdal Bahçıvan: Güçlü dış kaynak girişi sağlanabilir
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Mevcut ekonomik programın başarısında temel koşullardan biri olan dış kaynak girişlerinde canlanma henüz yeterli değil.
Adjust'tan Başak Zerman'ın 2025'e dair dijital ve AI öngörüleri
Adjust Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Satış Direktörü Başak Zerman, Mobil Uygulama Dünyası 2025 yılı öngörülerini paylaştı.
Sitrett, fonlama turuna çıktı
Temizlik ve hijyen teknolojileri alanında yenilikçi çözümler sunan Sitrett MX, 26 Aralık 2024 tarihinde başlayan Köprü Yatırım Turu’nu duyurdu.
Türk gıda ürünleri Amerikalı şeflerin menülerinde yerini aldı
Gıda ihracatçıları Amerika'ya gıda ürünlerinin ihracatını artırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Gültepe: 1993'te Türkiye'nin ihracatı sadece 15,3 milyar dolardı
Mustafa Gültepe konuşmasında, TİM'in kurulduğu 1993'te Türkiye'nin ihracatının sadece 15,3 milyar dolar olduğunu hatırlattı.
Fransa’nın en büyük nükleer reaktörü elektrik üretmeye başladı
Fransa, topraklarındaki en büyük nükleer enerji reaktöründe güç üretmeye başlayarak ulusal elektrik şebekesine elektrik iletimini gerçekleştirdi.
İş dünyası yeni asgari ücreti değerlendirdi
İş dünyası temsilcileri yaptıkları açıklamalarla dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından kamuoyuyla paylaşılan yeni asgari ücreti değerlendirdi.
BTM'nin Kuluçka programlarına başvurular başladı
BTM’nin sunduğu Ön Kuluçka, Kuluçka ve Post Kuluçka programlarına başvurular başladı.
Hisarcıklıoğlu: TIR karnelerinin dijitalleştirilmesi önemli
“Ülkemizin transit taşımacılıkta sürdürülebilir büyümesini sağlamak ve bölgesel ticaretin merkezinde yer almak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmeliyiz”
Tolga Eşiz: Öne çıkan trendler dijital, yapay zeka ve siber güvenliği
Paperwork Satış Direktörü Tolga Eşiz, 2024 yılında Türkiye bilişim sektörünün durumunu ve geleceğe yönelik stratejik hedefleri değerlendirdi.
27 iş insanının kaleme aldığı Sözler ve Stratejiler kitabı dijitalde
Kadın Dostu Markalar Platformu’nun 10. Dijital Kitabı ‘sözler Ve Stratejiler’ yayında!
BİST 100’de Yönetim Kurullarının yüzde 16,4’ü kadın üyeden oluşuyor
TKYD Üye Buluşması, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ev sahipliğinde, TSKB Cennet Bahçesi’nde tüm kurumsal ve bireysel üyelerin katılımıyla gerçekleşti.
IQ Akademi, mimar adaylarına mesleki deneyim sunuyor
IQ Alüminyum, 2024 yılındaki son eğitim programında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerini ağırladı.
Kazakistan'da Azerbaycan uçağı düştü
Azerbaycan Hava Yollarına ait uçak Kazakistan'da düştü.
İnan Kıraç, Koç Holdingin eski muhasebecisi Emine Alangoya ile evlendi
Emine Alangoya son 43 yılı Koç Holding A.Ş. Muhasebe Müdürü ve Direktörü olmak üzere, Koç Topluluğunda yaklaşık 53 yıl görev yaptı.
Yeni asgari ücret 22 bin 104 TL. oldu
2025 yılında uygulanacak asgari ücret belirlendi.
Karsan Otonom e-ATAK, Ağustos 2025’te İsveç'te yolcu taşıyacak
Karsan Otonom e-ATAK, İsveç pazarında yolcu taşımaya hazırlanıyor. Ağustos 2025’te yolcu taşımaya başlayacak!
Aygaz, 20 milyon dolarlık kredi kullanıyor
Aygaz, 20 milyon dolarlık kredi kullanacağını duyurdu.
Sınai Kalkınma Bankası, IFC Kadın İstihdamı Sözleşmesi imzaladı
TSKB, Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation – IFC) ile 100 milyon ABD doları tutarında "IFC Kadın İstihdamı" kredi sözleşmesi imzaladı.
Balıkesir'de mühimmat fabrikasındaki patlamada 11 kişi hayatını kaybetti
Balıkesir'in merkez Karesi ilçesinde patlayıcı üretilen mühimmat fabrikasında meydana gelen patlama ve çökme nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Kasım'da Ortadoğu ve Kuzey Afrika e-ticareti yüzde 44 arttı
Kasım ayında Ortadoğu ve Kuzey Afrika (ODKA, MENA) E-ticareti yüzde 44 arttı.
TMSF, Yenidoğan Çetesinin hastanelerine kayyım olarak atandı
Yenidoğan Çetesi ile ilişkili hastanelerde TMSF kayyım olarak görevlendirildi.
Multitek, dünyadaki ilk Akıllı Posta Kutusu iBOX’ı geliştirdi
Ar-Ge şirketi Multitek, posta teslimatında güvenlik ve konforu bir araya getiren Akıllı Posta Kutusu iBOX’ı geliştirdi. iBOX’ın ilk hedef pazarı ise İngiltere.
Fabrika yangınlarına en geç 3 dakika içinde müdahale edilmeli
Falckon Genel Müdürü Anıl Yamaner: Endüstriyel tesislerde ilk 3 dakika doğru müdahale edemezsiniz yangını söndüremezsiniz.
Akın Tekstil "iflas etti" söylentilerini yalanladı
Akın Tekstil, iflas ettiği ve kapandığı yönünde çıkan haberleri ve söylentileri yalanladı.
Ayşe Yenel ve Zeynep Yenel, Kron Teknoloji Genel Müdürü olarak atandı
Kron Teknoloji, Ayşe Yenel ve Zeynep Yenel'in şirketin Eş Genel Müdürü olarak atandıklarını duyurdu.
Ersu, Ereğli Konya'da yaşam vadisi kuracak
Ersu, Ereğli Konya fabrika arazisine önümüzdeki dönemde alışveris merkezi, otel ve plaza yapacağını duyurdu.
Oba'ya Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden ödül
Oba Makarna şirketi Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden ihracatçı ödülü aldı.
Ahmet Kürşad Ertin'e CCI şirketinde üst düzey atama
CCI, organizasyon değişikliğine ilişkin açıklamada bulundu.
Hisarcıklıoğlu: Yeni hedef "süper iletken çip üretim evi"ni kurmak
Hisarcıklıoğlu, "TOBB ETÜ ve Aselsan olarak yeni hedefimiz de Savunma Sanayii Başkanlığımızın destekleriyle 'süper iletken çip üretim evi'ni kurmaktır."
TOBB/Hisarcıklıoğlu “Emek yoğun sektörlere ek destekler verilmeli”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Emek yoğun sektörlere ek destekler verilmeli” dedi.
CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası açıklama yapıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.
Floransa turizminde önemli yeri olan Vasari Koridoru yeniden açıldı
Floransa'daki Uffizi Galerisi'ni Pitti Sarayı'na bağlayan 750 metre uzunluğundaki yüksek geçit Vasari Koridoru resmen yeniden açıldı.
Crodocile Dundee filminin timsahı Burt 90 yaşında öldü
1986 yapımı gişe rekorları kıran Crocodile Dundee filminde aktör Paul Hogan'la birlikte rol alan sürüngen ikonu Burt , tahmini olarak 90 yaşında öldü.
Sabancı Holding, hissedarlarını dolandırıcılara karşı uyardı
Sabancı Holding, yayınladığı kamuoyu duyurusuyla son dönemde yasa dışı yollarla edinilen bilgilerinin dolandırıcılık amaçlı kullanıldığı yönünde uyarıda bulundu.
AHKİB/Tekin: İşçilik maliyetinin yükü paylaşılmalı, teşvikler artırılmalı
AHKİB Başkanı Gürkan Tekin “Uluslararası pazarlarda devlet destekleri olmadan rekabet edemeyiz.”
Big Bang'ten Genoride'ye 700 bin TL ödül
OİB’den mobilitede fark yaratan dört girişime 2 milyon TL ödül!
Ingredy.app, gastronomi profesyonellerini buluşturdu
Türkiye’nin restoranlar için kurulmuş ilk online pazar yeri olan ve kısa sürede şeflerden yoğun ilgi gören Ingredy.app, profesyonellerden yoğun ilgi gördü.
Muğla Kooperatifleri, Dünya Kooperatifçilik Gününü kutladı
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen “Dünya Kooperatifçilik Günü” etkinlikleri kooperatif ve üretici birliklerinin katılımıyla yapıldı.
Venhancer şirketinde Nilay Karagülmez Abamor'a üst düzey görev
Nilay Karagülmez Abamor Venhancer İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığına atandı.