TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKAMİB üyesi ihracat şampiyonları ödüllendirildi

AKAMİB, Mersin, Adana, Hatay ve Karaman illerinden ihracatçı firmaları ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
AKAMİB üyesi ihracat şampiyonları ödüllendirildi

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), 2023 yılında 892 milyon dolar ihracat değerine ulaşılmasında Mersin, Adana, Hatay ve Karaman illerinden en büyük desteği veren ihracatçı firmaları ödüllendirdi. Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünde 187 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer, küresel ölçüde yaşanan enflasyon ve resesyon ile Rusya-Ukrayna Savaşı’nın olumsuz etkilerine rağmen Türkiye’ye döviz kazandırmayı sürdüren başarılı ihracatçıları tebrik etti.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) Mersin’deki hizmet binasında gerçekleştirilen AKAMİB 2023 Yılı İhracat Ödül Töreni’ne Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türk Eximbank Bölge Müdürü Gülom Timurhan, AKİB’e bağlı ihracatçı birliklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile bölgenin sanayici ve iş insanları katıldı. Ödül töreni öncesinde Eximbank Bölge Müdürü Gülom Timurhan tarafından Türk Eximbank’ın faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

İhracat şampiyonlarına ödülleri alkışlar eşliğinde verildi

Açılış konuşmasının ardından AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer ile birlikte Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Türk Eximbank Bölge Müdürü Gülom Timurhan ve AKAMİB Onursal Başkanı Bülent Aymen, Mersin, Adana, Hatay ve Karaman illerinde en fazla ihracat gerçekleştiren AKAMİB üyelerine ödüllerini verdi. AKAMİB’in 2023 yılı ihracatına en güçlü desteği veren firmalar şu şekilde sıralandı:

Mersin’den İncom Endüstriyel Tarım Orman Ürünleri, Ova Oluklu Mukavva Ambalaj, Bakkalım Tarım Orman ve Gıda Ürünleri, Meysüt Gıda, İntertim Orman Ürünleri, Isın Pres Yapı ve Mobilya Malzemeleri, İnterpalet, Efecan Badem Aromatik Bitkiler, İpek Mobilya ve KH Company Kağıt.

Adana’dan Halk Hijyenik Ürünler, Gizir Ahşap, Oyka Kağıt, Beta Gıda, Adawall Duvar Kağıtları, Teknopak Mikrodalga Kutu Ambalaj, Ressul Yıldız, Label Etiketleme, Arneo ve AD Hijyenik Ürünler.

Hatay’dan, Akra Global, Sultan Döşeme, Kapan Mobilya, Serendi, Hamdi Group, Ergün Dış Ticaret, Zeynep Sağlamoğlu Aksesuar, Hatay Kağıtçılık, Ergin Doğan Aksesuar ve Berva Mobilya.

Karaman’dan Oğuzcanlar Makina, Fiberpak Kağıt, Furniturk Dış Ticaret, Özbey Hijyenik ve Başaranoğlu Mobilya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.