TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevil Özakça: EİDS’de yetkilendirme süresi asgari 3 ay olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi projesi kapsamında “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
Sevil Özakça: EİDS’de yetkilendirme süresi asgari 3 ay olacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Akademi projesi kapsamında “Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Yeni uygulamanın emlak piyasasında köklü değişiklikler meydana getireceğini belirten sektör temsilcileri, düzenleme kapsamında ilan verme yetkisinin ise tek bir emlak işletmesi ile sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

BTSO Akademi, sektörleri ilgilendiren güncel konularda düzenlediği eğitimlerle firmalara rehberlik etmeyi sürdürüyor. Ticaret Bakanlığı tarafından 15 Eylül itibarıyla devreye alınacağı duyurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne ilişkin BTSO Akademi kapsamında önemli bir seminer düzenlendi. Gayrimenkul sektörünü temsil eden BTSO 54. Meslek Komitesi’nin katkılarıyla düzenlenen seminerde emlak piyasasının güvenilirlik içinde işlemesini sağlamak, tüketici haklarını korumak ve taşınmaz ticaretinde kayıt dışılığın önüne geçmek amacıyla uygulanacak düzenlemenin detayları konuşuldu.

Ticaret Uzmanı Sevil Özakça ise seminerde yaptığı sunumda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin detaylarını paylaştı. Emlak sektöründe özellikle son dönemde elektronik ilan süreçlerinde sıkıntıların artış gösterdiğini ifade eden Akça, kimliği belirsiz kişiler tarafından portallarda yayınlanan ilanların manipülatif fiyat artışlarına yol açtığını söyledi. Kopyalanan, sahte ve aldatıcı ilanların bilgi kirliliğine ve tüketici mağduriyetine yol açtığını dile getiren Özakça, “Bakanlık olarak geçen yıl mevzuat değişikliği ile ilan vermek isteyen herkes için kimlik doğrulaması zorunluluğu getirdik. Bu değişikliğin ikinci fazı olarak Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ni hayata geçiriyoruz. Bu uygulama ile ilan platformlarındaki emlak ilanları sadece taşınmaz sahibi, taşınmaz sahibinin 1'inci ve 2'nci derece kan hısımları veya eşi ile taşınmaz sahibince EİDS üzerinden yetkilendirilen yetki belgeli emlak işletmelerince verilebilecek. Bu çalışma için sektör paydaşları, ilan platformları ve CB Dijital Dönüşüm Ofisi ile birlikte çalıştık. Uygulamada son sürece geldik. Şu anda platformların entegrasyon süreci devam ediyor. 15 Eylül’de kademeli olarak, 1 Ocak 2025 itibariyle de tamamen sistem bu şekilde çalışacak. Yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri platformlarda ilan girişi yapamayacak. Yetkilendirme süresi ise asgari üç ay olacak.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.