TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı ödülleri sahiplerini buldu

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 8. yılında ödül kazananlar açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı ödülleri sahiplerini buldu

Kale Grubu’nun, yaşadığı dünyaya ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve bu uğurda hayatları iyileştirmek için harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilere destek olmak amacıyla hayata geçirdiği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın sekizinci yılında ödül kazananlar açıklandı.

Impact Hub Istanbul’un desteğiyle düzenlenen ve Seçici Kurul’un 316 başvuru arasından yaptığı değerlendirme sonucunda; Erken Aşama kategorisinde HARCY, İleri Aşama Kategorisinde BLUEIT, İş birliği kategorisinde MORITOYS, Gençlik kategorisinde ise OVERCAMP ödüle değer bulundu.

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, sosyal girişimcilik ekosisteminin Türkiye’de de büyümesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “Yol arkadaşı olarak gördüğümüz sosyal girişimcilerle birlikte, dezavantajlı grupları güçlendirme ve yarattığımız sosyal etkiyi artırma yolculuğumuza devam ediyoruz” dedi.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı Seçici Kurulu’nda; Founder One Genel Müdürü Ali Şahin, Nivogo Kurucu Ortak ve CEO’su Arnas Akbaş, İş Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı ve 100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu, Alethina Etki Girişimcilik Kurucusu Can Atacık, Dünya Ekonomik Forumu /Schwab Vakfı-Küresel Sosyal Girişimcilik İttifakı Başkanı Daniel Nowack, Etkiyap Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Esra Yazıcı Tözge yer aldı.

KAZANAN PROJELER

HARCY Erken Aşama Kategorisi

Harcy, polyester atığını polyester yününe dönüştürerek atık sorununun önüne geçiyor; polyester yünü aracılığıyla düşük karbon emisyonlu, sağlıklı ve dayanıklı yalıtım malzemeleri üretiyor. Polyester atığının yalıtım malzemesi olarak kullanmasıyla döngüsel ekonomi için değer yarattığı kadar; yalıtım malzemesi üreticileri için bütçe dostu, son kullanıcı içinse sağlıklı bir alternatif sunuyor. Harcy, bugüne değin 1,4 ton tekstil atığını ekonomiye geri kazandırarak karbon emisyonunun ciddi düzeyde azalmasına katkı sağladı. www.harcy.com.tr

BLUEIT İleri Aşama Kategorisi

Süresel su krizi sorununa odaklanan Blueit, sanayi sektörünün su kaynaklarının en büyük tüketicilerinden biri olduğundan hareketle endüstriyel tesislerde ve ticari binalarda su yönetimini gerçek zamanlı olarak izliyor ve optimize ediyor. Etkin bir su yönetimi sağlamak için ölçüm ve analiz, raporlama, geleceğe yönelik tahminleme, planlama ve verimsiz noktaların iyileştirilmesi şeklinde beş adımlık kapsamlı bir süreç uyguluyor. www.blueitfuture.com

MORITOYS İşbirliği Kategorisi

Moritoys okul öncesi için cinsiyet ayrımı gözetmeyen, yaratıcılığı destekleyen eğitici ve eğlenceli oyuncaklar tasarlıyor. Eğitici, kapsayıcı ve erişilebilir oyunlar misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Moritoys'un piyasada 35'i aşkın ürünü bulunuyor. Oyun portföyünü otizm spektrumunda yer alan çocukları da kapsayacak şekilde geliştiren MORITOYS,Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle otizmli çocukları da faydalanıcı skalasına aldı. www.moritoys.com

OVERCAMP Gençlik Kategorisi

Overcamp, tamamen çevrimiçi düzenlenen, ücretsiz ve erişilebilirliği artırılmış Bootcamp’ler ile engelli bireylerin yazılım ve tasarım başta olmak üzere teknik beceri setlerini artırmayı; böylece ilgili bireyleri iş piyasalarına entegre etmeyi hedefliyor. Kurumlar ile engelli bireyleri eşleştiren, yapay zekâ ile güçlendirilmiş bir altyapıyla eğitime tabi engelli bireylere iş bulmayı; kurumlar için de katma değer yaratmayı misyon ediniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.