TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya modasına yön verenler IFCO da buluştu

7-9 Ağustos’ta İFM’de altıncısı düzenlenen IFCO, onlarca alım grubunun yanı sıra 150’yi aşkın ülkeden binlerce seçkin alıcıyı İstanbul’da buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
Dünya modasına yön verenler IFCO da buluştu

7-9 Ağustos’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde altıncısı düzenlenen İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (IFCO), onlarca alım grubunun yanı sıra 150’yi aşkın ülkeden binlerce seçkin alıcıyı İstanbul’da buluşturdu. 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen IFCO Fuarı’nın altıncısı, 7-9 Ağustos’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. IFCO Fuarı için onlarca alım grubunun yanı sıra 150’yi aşkın ülkeden, binlerce seçkin alıcı İstanbul’a geldi. Fuar, yaklaşık 300 firmanın katılımıyla beş salonda, toplam 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştirildi.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe de yaz dönemi olmasına rağmen küresel markaların IFCO’ya büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 150’yi aşkın ülkeden 10 bin civarında alıcının İstanbul’a gelmesinin anlamlı olduğunu vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti: “Özellikle Avrupa ve ABD’li markaların ilgisi tesadüf değil. Çünkü moda endüstrisinde küresel oyuncu, üretimde marka ülkeyiz. Tasarım gücümüzle, hızımızla, kaliteli üretimimizle, Avrupa gibi büyük bir pazara yakınlığımızla rakiplerimizden ayrışıyoruz. Biz bu sektörün, ülke ekonomisi için orta ve uzun vadede de kritik önemini koruyacağına inanıyoruz. Bütün stratejilerimizi, oyun planlarımızı bu doğrultuda kurguluyoruz. Tasarım, inovasyon, markalaşma ve yeşil dönüşüm konusunda hem İHKİB hem de TİM olarak firmalarımıza rehberlik yapıyoruz.”

“IFCO’nun prestijli fuarlar kapsamına alınmasını istiyoruz.”

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan da IFCO’nun büyük bir başarı hikâyesi olduğunu vurguladı. IFCO’yu hem sektöre hem Türkiye’ye katkı sağlayan bir marka hâline getirdiklerini anlatan Paşahan, “Dünyanın en başarılı fuar organizatörlerinin övgüyle bahsettiği IFCO’nun artık prestijli fuarlar kapsamına alınma zamanının geldiğini düşünüyoruz.” dedi.

ETKİNLİKLER İLE IFCO’NUN CAZİBESİ ARTIRILDI

Altıncı IFCO’ya kadın, erkek ve çocuk giyimden, denim ve spor giyime, deri ve kürk konfeksiyondan ayakkabıya tüm ürün gruplarından firmalarımız katıldı. 

IFCO, katılımcıların kendi koleksiyonlarını ve tasarımlarını, dünyanın dört bir yanından gelen alıcılar aracılığıyla yeni lokasyonlara ve müşterilere tanıtmalarına katkı sağladı. Katılımcı firmaların özel koleksiyonlarından oluşan defileler, yurt dışından ve yurt içinden gelen ziyaretçilere keyifli zaman yaşattı.

Fuarda özellikle dijital dönüşüm, akıllı giyim, teknik tekstiller ve sürdürülebilirlik konularında tasarım, etkileşim ve deneyimi bir araya getirecek trend alanları, seminerler ve defileler yer aldı. Organize edilen defileler, sektörün nabzını tutan seminerler, yabancı alıcıları katılımcılarla buluşturan B2B alanı ve daha birçok etkinlik, IFCO’nun cazibesini artırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.