Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi Eskişehir’de kapılarını açtı
Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi Eskişehir’de kapılarını açtı
100 milyar dolarlık ekonomiye hükmedecek gençler 3D ile yapılan ilk teknoloji merkezinden yetişecek.
Haber Giriş Tarihi: 07.11.2024 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2024 23:09
Kaynak:
Haber Merkezi
“Bütün ümidim gençliktedir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün izinde, Türkiye çapında yeni bir sosyal girişim modelinin temellerini atan Sabancı Topluluğu, Sabancı Gençlik Seferberliği’ni Türkiye’nin farklı illerine yaymaya devam ediyor. Seferberlik kapsamında, ilk Teknoloji ve Etki Merkezi’ni geçtiğimiz ay sonunda İzmir’de hayata geçiren Sabancı Topluluğu, ikinci merkezi ise Türkiye’de üniversite öğrencisi yoğunluğunun en yüksek olduğu şehirlerden Eskişehir’de açtı. Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) iş birliğiyle kapılarını açan Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, dünya ekonomisinin en önemli büyüme alanlarından biri olarak gösterilen malzeme teknolojilerinde faaliyet gösterecek.
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun ve Çimsa CEO’su Umut Zenar’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı törenle kapılarını açan Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi’nden, ESTÜ’de Kimya, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, araştırmacılar ve girişimciler yararlanabilecek.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Güçlü altyapısı, deneyimli akademik kadrosu ve sosyal imkânlarıyla yarım asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle sahip olduğu birikim ve tecrübenin üzerinde yükselen ve bir havacılık şehri olan Eskişehir’de yerleşik bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ); kurulduğu günden bu yana istihdam edilebilir nitelikli mezunlar vermeye, araştırma potansiyelini arttırmaya, sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlamaya ve ülkemizin önceliklerine ve ihtiyaçlarına katkı sağlamaya devam etmektedir. ESTÜ’de öğrencilere sadece teknik bilgi ve beceriler kazandırmıyoruz, aynı zamanda da eleştirel düşünme becerisine sahip, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı ve oldukça donanımlı mezunlar yetiştiriyoruz. Sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağımızla, güçlü altyapımızı etkili şekilde kullanarak, bunu katma değeri olan faydaya, bilgiye ve ürüne dönüştürmek önemli stratejik hedeflerimiz arasındadır. ESTÜ, bağımsız kuruluşlarca çoğu akredite programlarında özgün ve katma değer üreten başarılı eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, üniversite-sanayi iş birlikleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir. Ülkemizin güzide topluluklarından biri olan Sabancı Holding ve Holdingin kuruluşlarından biri olan Çimsa ile üniversitemiz iş birliğinde hayata geçen Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, bu iş birliklerinin en önemlilerinden biridir” dedi.
Açılışta konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, bu merkezi Cumhuriyetin 101’inci kuruluş yıl dönümünün hemen öncesinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizerken, “Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında Türkiye’nin dört bir yanına yaydığımız Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri aslında Cumhuriyet değerlerimizin günümüzdeki iz düşümleri. Gençlere inanmak, onlara sonuna kadar güvenmek, sürekli ilerlemenin izinde olmak bu merkezlerin ardındaki düşüncenin temelini oluşturuyor. ‘Beyin göçünden beyin gücüne’ olarak tanımladığımız söylem, Sabancı olarak gençlere inancımızın, Cumhuriyet’e olan bağlılığımızın kelimelere dökülmüş hali” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’NİN GELECEKTEKİ STRATEJİK ÖNEMİ, İLERİ MALZEME BAŞARISIYLA ÖLÇÜLECEK
Söz konusu merkezin, Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Cenk Alper, “Dünyada yaşanan dönüşüm, sürdürülebilirlik odağında yeni bir ekonomi yaratıyor. Sürdürülebilirlik odaklı bu dönüşümün başarıya ulaşabilmesi için hem kullandığımız malzemelerin hem de bu malzemelerin üretim teknolojilerinin yeniden ele alınması bir zorunluluk. Bu yüzden hem ülkemiz hem de Topluluğumuz için ileri malzeme geçişi, Topluluk stratejimizde öncelikli olarak ele aldığımız alanlardan biri. Yapılan araştırmalara göre, dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğü 5 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacak. Ülke olarak bu pazardan alacağımız pay, aslında bizim gelecekteki rekabet gücümüzün de bir göstergesi olacak. Diğer bir ifadeyle, bugün ne yazık ki sadece ‘coğrafi konum’la sınırlandırdığımız Türkiye’nin stratejik önemi, artık ileri malzemedeki başarımızla ölçülecek. Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi bu alanda gençlerimize, akademisyenlerimize, girişimcilerimize bir ufuk açacak. Teorik ve pratik bilginin bir araya geleceğe bu merkez, bu alandaki teknolojilerin geliştiricisi olacak gençleri, akademisyenleri, girişimcileri, ülkemizin yeni nesil malzeme liderlerini yetiştirecek” şeklinde konuştu.
“GENÇLERİMİZ, ÜLKEMİZ, EKONOMİMİZ İÇİN KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOK”
Mayıs ayında duyurusunu yaptıkları Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında ilk merkezi Eylül ayı içerisinde açtıklarını hatırlatan Cenk Alper, “Bu merkezimizin açılışının üzerinden 1 ay bile geçmeden, ikinci merkezimizi hayata geçirdik. Hep söylediğimiz gibi; bugünün dünyasında sözden aksiyona geçmek çok önemli. Ama tek başına yeterli değil. Bunu en hızlı şekilde yapmalıyız. Hızın her zamankinden önemli olduğu bu yeni ekonomik düzende, gençlerimiz, ülkemiz, ekonomimiz için kaybedecek bir günümüz bile yok. İşte bu yüzden, Sabancı olarak tüm teknoloji gücümüzü merkezlerimiz için seferber ettik. Açılışını yaptığımız merkezimizin bu açıdan çok önemli bir yeri var. Çimsa’nın Mersin’deki Ar-Ge merkezi Formülhane tarafından geliştirilen üç boyutlu yazıcı (3D) teknolojisiyle hayata geçirilen bu merkez, kendi alanında Türkiye’de 3D ile inşa edilen ilk teknoloji merkezi olma unvanına sahip. Merkezin dış duvarlarında kullanılan beyaz çimento yine Mersin’de geliştirdiğimiz özel bir formülle hazırlandı. Tüm bu teknolojilere ev sahipliği yapan Mersin tesisimiz dünyada gri, beyaz ve kalsiyum alüminat çimento üretimi gerçekleştiren tek tesis konumunda. Dolayısıyla burası, isminin önündeki ‘teknoloji’ ifadesini sonuna kadar hak eden bir merkez. İnanıyoruz ki burası, malzeme teknolojileri alanında beyin göçünden beyin gücüne dönüşümün sembollerinden biri olacak” ifadelerini kullandı.
“PARLAK FİKİRLERİ DÖRT DUVAR ARASINDAN ÇIKARACAK SİMGE BİR PLATFORM”
Çimsa’nın gelecek yol haritasını üçlü bir dönüşüm stratejisi üzerine inşa ettiklerinin altını çizen Çimsa CEO’su Umut Zenar ise, “Aynı şirket stratejimizde olduğu gibi, merkezimizin stratejisinde de kendimize üçlü bir hedef seti belirledik. ‘Teoriden Pratiğe, Fikirden Ürüne, Değerden Etkiye’ olarak tanımladığımız bu üçlü formülle aslında en büyük hedefimiz burada geliştirilecek teknolojilerin ürünleşmesini ve günlük hayatlarımızda etki yaratmasını sağlamak. Parlak fikirleri dört duvar arasından çıkarmak, laboratuvarların sınırlarını aşmak, tüm değer zinciri üzerinde bir etki gücü yaratmak. Tüm bunları yapabilmek için sanayi-akademi iş birliklerinin sayısını ve kapsamını genişletmemiz gerekiyor. Merkezimiz aslında bu vizyonun Türkiye’deki simge platformlarından biri olacak” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERİ SADECE BİLGİYLE DEĞİL, ‘GELECEĞİN LİDERLİK SETİ’ İLE DONATACAĞIZ”
Gençlerin yenilikçi iş modelleri geliştirebilmeleri için sektördeki mevcut ihtiyaçları gözlemlemesi gerektiğinin altını çizen Umut Zenar şöyle devam etti: “Buradan hareketle, yapı malzemeleri sektörüne yönelik olarak lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere sağlayacağımız 6 haftalık eğitim programları ile onlara sektör dinamiklerini çok daha yakından tanıtacağız. 5 yılın sonunda, yaklaşık 500 öğrencinin ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Programı’ndan faydalanmasını hedefliyoruz. Sektöre yönelik eğitimlerin yanında, öğrencilerin geleceğin dünyasına hazır olmaları da bizim için son derece önemli. Bu kapsamda onlara bir yandan yeni beceriler ve yetkinlikler kazandırırken bir yandan da iletişim becerileri ve mülakat teknikleri gibi kişisel gelişim eğitimleri de sağlayacağız. Yani gençleri sadece bilgiyle değil, gelecekte ihtiyaç duyacakları ‘liderlik seti’ ile donatacağız. Ayrıca, programımızı tamamlayan öğrencilere sektördeki mevcut sorunlara yönelik projeler üretecekleri 4 aylık staj programları sunacağız.”
Sektörde kadın istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlayacak
Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi Eğitim Programı’nı tamamlayan öğrencilerin Ideathon etkinlikleri ile yaratıcı düşünme, problem çözme ve yenilikçi fikirler geliştirme yetenekleri artırılacak, endüstri ile bağlantılı girişimcilik fikirlerinin oluşmasına zemin hazırlanacak.Sürdürülebilirlik odaklı startupların kurulması teşvik edilecek. Bölgedeki girişimciler parlak fikirlerini yıkıcı inovasyonlara dönüştürürken, Türkiye startup ekosistemine entegre olabilecek.Öğrencilerin kariyer planlamasını ve sosyal dayanışmayı destekleyecek güçlü araçlar olarak rol model buluşmaları ve mentorluk programları tasarlanacak.Fabrika teknik gezileri ve rol model buluşmaları sayesinde, öğrenciler sektör profesyonelleriyle tanışarak bağlantı kurma imkânı elde edecek.Merkez bünyesindeki faaliyetler, meslek lisesi ve meslek yüksekokulu öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilecek. Buralarda yapılacak etkinlikler, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerle desteklenecek. Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi böylece, sektörde kadın istihdamının güçlendirilmesi konusunda bir köprü görevi görecek.
Beton dökümü ve bina duvarlarının inşası 48 saat sürdü
140 metrekare büyüklüğe sahip Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, Türkiye’de kendi alanında 3D teknolojisi ile üretilen ilk teknoloji merkezi olarak kayıtlara geçti. Beton dökümü ve bina duvarlarının inşası bu teknoloji sayesinde sadece 48 saat sürdü. Söz konusu 3D yazıcıya uygun beton harcı da, Çimsa’nın beyaz çimento ürün gamı üzerinden yaklaşık 6 ay süren çalışmalar neticesinde geliştirildi. Merkez, önümüzdeki günlerde çatısına yerleştirilecek güneş panelleri sayesinde, ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir enerjiyle karşılayacak.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi Eskişehir’de kapılarını açtı
100 milyar dolarlık ekonomiye hükmedecek gençler 3D ile yapılan ilk teknoloji merkezinden yetişecek.
“Bütün ümidim gençliktedir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün izinde, Türkiye çapında yeni bir sosyal girişim modelinin temellerini atan Sabancı Topluluğu, Sabancı Gençlik Seferberliği’ni Türkiye’nin farklı illerine yaymaya devam ediyor. Seferberlik kapsamında, ilk Teknoloji ve Etki Merkezi’ni geçtiğimiz ay sonunda İzmir’de hayata geçiren Sabancı Topluluğu, ikinci merkezi ise Türkiye’de üniversite öğrencisi yoğunluğunun en yüksek olduğu şehirlerden Eskişehir’de açtı. Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) iş birliğiyle kapılarını açan Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, dünya ekonomisinin en önemli büyüme alanlarından biri olarak gösterilen malzeme teknolojilerinde faaliyet gösterecek.
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding Malzeme Teknolojileri Grup Başkanı Burak Orhun ve Çimsa CEO’su Umut Zenar’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı törenle kapılarını açan Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi’nden, ESTÜ’de Kimya, Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, araştırmacılar ve girişimciler yararlanabilecek.
Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Güçlü altyapısı, deneyimli akademik kadrosu ve sosyal imkânlarıyla yarım asırlık köklü geçmişinden aldığı güçle sahip olduğu birikim ve tecrübenin üzerinde yükselen ve bir havacılık şehri olan Eskişehir’de yerleşik bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ); kurulduğu günden bu yana istihdam edilebilir nitelikli mezunlar vermeye, araştırma potansiyelini arttırmaya, sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlamaya ve ülkemizin önceliklerine ve ihtiyaçlarına katkı sağlamaya devam etmektedir. ESTÜ’de öğrencilere sadece teknik bilgi ve beceriler kazandırmıyoruz, aynı zamanda da eleştirel düşünme becerisine sahip, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı ve oldukça donanımlı mezunlar yetiştiriyoruz. Sahip olduğumuz nitelikli insan kaynağımızla, güçlü altyapımızı etkili şekilde kullanarak, bunu katma değeri olan faydaya, bilgiye ve ürüne dönüştürmek önemli stratejik hedeflerimiz arasındadır. ESTÜ, bağımsız kuruluşlarca çoğu akredite programlarında özgün ve katma değer üreten başarılı eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, üniversite-sanayi iş birlikleriyle de adından sıkça söz ettirmektedir. Ülkemizin güzide topluluklarından biri olan Sabancı Holding ve Holdingin kuruluşlarından biri olan Çimsa ile üniversitemiz iş birliğinde hayata geçen Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, bu iş birliklerinin en önemlilerinden biridir” dedi.
“SABANCI GENÇLİK SEFERBERLİĞİ’Nİ CUMHURİYET DEĞERLERİ ÜZERİNE İNŞA EDİYORUZ”
Açılışta konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, bu merkezi Cumhuriyetin 101’inci kuruluş yıl dönümünün hemen öncesinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizerken, “Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında Türkiye’nin dört bir yanına yaydığımız Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri aslında Cumhuriyet değerlerimizin günümüzdeki iz düşümleri. Gençlere inanmak, onlara sonuna kadar güvenmek, sürekli ilerlemenin izinde olmak bu merkezlerin ardındaki düşüncenin temelini oluşturuyor. ‘Beyin göçünden beyin gücüne’ olarak tanımladığımız söylem, Sabancı olarak gençlere inancımızın, Cumhuriyet’e olan bağlılığımızın kelimelere dökülmüş hali” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’NİN GELECEKTEKİ STRATEJİK ÖNEMİ, İLERİ MALZEME BAŞARISIYLA ÖLÇÜLECEK
Söz konusu merkezin, Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Cenk Alper, “Dünyada yaşanan dönüşüm, sürdürülebilirlik odağında yeni bir ekonomi yaratıyor. Sürdürülebilirlik odaklı bu dönüşümün başarıya ulaşabilmesi için hem kullandığımız malzemelerin hem de bu malzemelerin üretim teknolojilerinin yeniden ele alınması bir zorunluluk. Bu yüzden hem ülkemiz hem de Topluluğumuz için ileri malzeme geçişi, Topluluk stratejimizde öncelikli olarak ele aldığımız alanlardan biri. Yapılan araştırmalara göre, dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğü 5 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacak. Ülke olarak bu pazardan alacağımız pay, aslında bizim gelecekteki rekabet gücümüzün de bir göstergesi olacak. Diğer bir ifadeyle, bugün ne yazık ki sadece ‘coğrafi konum’la sınırlandırdığımız Türkiye’nin stratejik önemi, artık ileri malzemedeki başarımızla ölçülecek. Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi bu alanda gençlerimize, akademisyenlerimize, girişimcilerimize bir ufuk açacak. Teorik ve pratik bilginin bir araya geleceğe bu merkez, bu alandaki teknolojilerin geliştiricisi olacak gençleri, akademisyenleri, girişimcileri, ülkemizin yeni nesil malzeme liderlerini yetiştirecek” şeklinde konuştu.
“GENÇLERİMİZ, ÜLKEMİZ, EKONOMİMİZ İÇİN KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOK”
Mayıs ayında duyurusunu yaptıkları Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında ilk merkezi Eylül ayı içerisinde açtıklarını hatırlatan Cenk Alper, “Bu merkezimizin açılışının üzerinden 1 ay bile geçmeden, ikinci merkezimizi hayata geçirdik. Hep söylediğimiz gibi; bugünün dünyasında sözden aksiyona geçmek çok önemli. Ama tek başına yeterli değil. Bunu en hızlı şekilde yapmalıyız. Hızın her zamankinden önemli olduğu bu yeni ekonomik düzende, gençlerimiz, ülkemiz, ekonomimiz için kaybedecek bir günümüz bile yok. İşte bu yüzden, Sabancı olarak tüm teknoloji gücümüzü merkezlerimiz için seferber ettik. Açılışını yaptığımız merkezimizin bu açıdan çok önemli bir yeri var. Çimsa’nın Mersin’deki Ar-Ge merkezi Formülhane tarafından geliştirilen üç boyutlu yazıcı (3D) teknolojisiyle hayata geçirilen bu merkez, kendi alanında Türkiye’de 3D ile inşa edilen ilk teknoloji merkezi olma unvanına sahip. Merkezin dış duvarlarında kullanılan beyaz çimento yine Mersin’de geliştirdiğimiz özel bir formülle hazırlandı. Tüm bu teknolojilere ev sahipliği yapan Mersin tesisimiz dünyada gri, beyaz ve kalsiyum alüminat çimento üretimi gerçekleştiren tek tesis konumunda. Dolayısıyla burası, isminin önündeki ‘teknoloji’ ifadesini sonuna kadar hak eden bir merkez. İnanıyoruz ki burası, malzeme teknolojileri alanında beyin göçünden beyin gücüne dönüşümün sembollerinden biri olacak” ifadelerini kullandı.
“PARLAK FİKİRLERİ DÖRT DUVAR ARASINDAN ÇIKARACAK SİMGE BİR PLATFORM”
Çimsa’nın gelecek yol haritasını üçlü bir dönüşüm stratejisi üzerine inşa ettiklerinin altını çizen Çimsa CEO’su Umut Zenar ise, “Aynı şirket stratejimizde olduğu gibi, merkezimizin stratejisinde de kendimize üçlü bir hedef seti belirledik. ‘Teoriden Pratiğe, Fikirden Ürüne, Değerden Etkiye’ olarak tanımladığımız bu üçlü formülle aslında en büyük hedefimiz burada geliştirilecek teknolojilerin ürünleşmesini ve günlük hayatlarımızda etki yaratmasını sağlamak. Parlak fikirleri dört duvar arasından çıkarmak, laboratuvarların sınırlarını aşmak, tüm değer zinciri üzerinde bir etki gücü yaratmak. Tüm bunları yapabilmek için sanayi-akademi iş birliklerinin sayısını ve kapsamını genişletmemiz gerekiyor. Merkezimiz aslında bu vizyonun Türkiye’deki simge platformlarından biri olacak” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERİ SADECE BİLGİYLE DEĞİL, ‘GELECEĞİN LİDERLİK SETİ’ İLE DONATACAĞIZ”
Gençlerin yenilikçi iş modelleri geliştirebilmeleri için sektördeki mevcut ihtiyaçları gözlemlemesi gerektiğinin altını çizen Umut Zenar şöyle devam etti: “Buradan hareketle, yapı malzemeleri sektörüne yönelik olarak lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere sağlayacağımız 6 haftalık eğitim programları ile onlara sektör dinamiklerini çok daha yakından tanıtacağız. 5 yılın sonunda, yaklaşık 500 öğrencinin ÇİMSA Teknoloji ve Etki Merkezi Programı’ndan faydalanmasını hedefliyoruz. Sektöre yönelik eğitimlerin yanında, öğrencilerin geleceğin dünyasına hazır olmaları da bizim için son derece önemli. Bu kapsamda onlara bir yandan yeni beceriler ve yetkinlikler kazandırırken bir yandan da iletişim becerileri ve mülakat teknikleri gibi kişisel gelişim eğitimleri de sağlayacağız. Yani gençleri sadece bilgiyle değil, gelecekte ihtiyaç duyacakları ‘liderlik seti’ ile donatacağız. Ayrıca, programımızı tamamlayan öğrencilere sektördeki mevcut sorunlara yönelik projeler üretecekleri 4 aylık staj programları sunacağız.”
Sektörde kadın istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlayacak
Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi Eğitim Programı’nı tamamlayan öğrencilerin Ideathon etkinlikleri ile yaratıcı düşünme, problem çözme ve yenilikçi fikirler geliştirme yetenekleri artırılacak, endüstri ile bağlantılı girişimcilik fikirlerinin oluşmasına zemin hazırlanacak.Sürdürülebilirlik odaklı startupların kurulması teşvik edilecek. Bölgedeki girişimciler parlak fikirlerini yıkıcı inovasyonlara dönüştürürken, Türkiye startup ekosistemine entegre olabilecek.Öğrencilerin kariyer planlamasını ve sosyal dayanışmayı destekleyecek güçlü araçlar olarak rol model buluşmaları ve mentorluk programları tasarlanacak.Fabrika teknik gezileri ve rol model buluşmaları sayesinde, öğrenciler sektör profesyonelleriyle tanışarak bağlantı kurma imkânı elde edecek.Merkez bünyesindeki faaliyetler, meslek lisesi ve meslek yüksekokulu öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilecek. Buralarda yapılacak etkinlikler, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerle desteklenecek. Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi böylece, sektörde kadın istihdamının güçlendirilmesi konusunda bir köprü görevi görecek.
Beton dökümü ve bina duvarlarının inşası 48 saat sürdü
140 metrekare büyüklüğe sahip Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, Türkiye’de kendi alanında 3D teknolojisi ile üretilen ilk teknoloji merkezi olarak kayıtlara geçti. Beton dökümü ve bina duvarlarının inşası bu teknoloji sayesinde sadece 48 saat sürdü. Söz konusu 3D yazıcıya uygun beton harcı da, Çimsa’nın beyaz çimento ürün gamı üzerinden yaklaşık 6 ay süren çalışmalar neticesinde geliştirildi. Merkez, önümüzdeki günlerde çatısına yerleştirilecek güneş panelleri sayesinde, ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir enerjiyle karşılayacak.
Haftanın popüler haberleri
Palandöken, “Bağkurlu almadığı hizmetin bedelini cezalı ödüyor”
Palandöken, Sosyal güvenlik prim borcu olan çok sayıda esnaf ve sanatkarın sağlık alanında almadığı muayene ve almadığı ilacın bedelini cezalı ödediğini belirtti
Otoyol, köprü, tünel geçiş ücretlerine zamlar piyasada aşırı bulundu
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), köprü, otoyol ve tünellerin 2025 yılı için geçiş ücretlerine zam yapıldığını açıkladı.
DEİK 6. Ticari Diplomasi Ödülleri sahiplerini buldu
DEİK Ticari Diplomasi Ödülleri Töreni Türk iş dünyasının EN'leri bir araya getirdi.
Mahiye Sabuncuoğlu ÇEKÜL Vakfı'nda önemli bir göreve atandı
ÇEKÜL Vakfı'nda Yeni Atama: Mahiye Sabuncuoğlu Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü oldu.
İGE'den yabancı para kredilere kefalet desteği
İhracatı Geliştirme A.Ş.'den yabancı para kredilere kefalet desteği
Damac, ABD'de 20 milyar dolarlık mega yatırımını duyurdu
Edgnex, ABD veri merkezi sektörüne 20 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu.
Sermaye Piyasası Sertifika Programı 6 Şubat'ta başlıyor
Şirket Çalışanları İçin Sermaye Piyasası Sertifika Programı 6 Şubat’ta başlıyor.
Birol Celep: “İhracat Türk ekonomisinin motoru”
Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, “Büyümemizin itici gücü ihracat."
Eskinazi: Emek yoğun sektörlerdeki en büyük sıkıntı işçilik ücreti
Bugün Türkiye’de büyük fabrikalarda işçilik maliyeti 1500 dolardan aşağı değil. Dünyada rekabet ettiğimiz ülkelerde işçilik ücreti 200-300 dolarlarda.
Kadın Dostu Markalar Platformunun ödül töreni 6 Mart'ta
Kadın Dostu Markalar Platformu, '5. Uluslararası Farkındalık Ödülleri' 6 Mart’ta İş Sanat’ta verilecek.
Prof. Dr. Yavuz Samur: "Yapay zeka trenini kaçırmayalım”
Özel Bursa Kültür Okulları velilere yönelik Yapay Zeka semineri düzenledi. Semineri Prof. Dr. Yavuz Samur sundu.
Sürdürülebilirlik Buluşması Bursa'da gerçekleşti
BUSADER ‘1.Sürdürülebilirlik Buluşması’ programı, BUSADER ve bağlı Bursa derneklerinin üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Teksider, Kuzey Afrika pazarına odaklandı
Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği’nin TEKSİDER Tekstil ve konfeksiyon sektörünün ihracat olanaklarını geliştirmek üzere Kuzey Afrika’ya odaklandı.
Tügiad Teknoloji Zirvesi 21 Şubat'ta
Tügiad Teknoloji Zirvesi “yapay Zekâ: Geleceğin Şekillendiricisi” teması ile Bursa’da…
Anadolu Isuzu 2025'in ilk teslimatını Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yaptı
Modern teknoloji, konfor ve çevre dostu özellikleriyle dikkat çeken Citiport 12 m dizel otobüsler, Muğla halkına güvenli ve konforlu bir ulaşım deneyimi sunacak.
Gökmen Çetiner: Türkiye Tax Free alışverişte potansiyelinin altında
Up Refund CEO’su Gökmen Çetiner, Türkiye’nin Tax Free alışverişte potansiyelinin altında olduğuna dikkat çekti.
Golden Global Yatırım Bankası’ndan Serhan Zafer ve Mustafa Uysal'a yeni görev
Golden Global Yatırım Bankası Serhan Zafer ve Mustafa Uysal'ı ise Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı.
Sanayiciler, ‘Sınırda Karbon’un sınırında!
Sanayi sektörü, ‘Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması’nın (SKDM) 3 yıllık geçiş döneminde sona yaklaştı.
Porses Porselen ve Seramik Derneğinde Mehmet Naci Pekcan dönemi
Porselen ve Seramik Sofra Eşyaları Üreticileri Derneği’nin (PORSES) ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Dernek başkanlığına Mehmet Naci Pekcan seçildi.
Artemis Halı, 2025’te kapasitesini yüzde 20 artıracak
Artemis Halı yeni yıl hedeflerini cfe fuarı’nda açıkladı.
Hitit, Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı
Hitit (HTTBT), sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarıyla, Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandı.
Rekabet Kurumundan Koroplast, Parex ve Vindex'e soruşturma
Rekabet Kurulu, Koroplast , Parex ve Vindex hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Edebiyatçı yazar Selim İleri vefat etti
Türk edebiyatının önemli isimlerinden, yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri, yaşamını yitirdi.
Siber Güvenlik Başkanlığı önemli projelere imza atacak
Siber Güvenlik Başkanlığı, siber teknolojilerin milli dönüşümünde de görev alacak.
Rahmi M. Koç’a “Seymenbaşı Beratı” verildi
Ankara Kulübü Derneği tarafından Koç Holding Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi M. Koç’a “Seymenbaşı Beratı” verildi.
Goldman Sachs'in 2025 küresel ekonomi beklentileri iyimser
Ticaret belirsizliğine rağmen küresel ekonominin 2025 yılında sağlam bir şekilde büyümesi öngörülüyor.
Konya-Karaman Hızlı Tren hattı 3 yaşında
Yılda 63 milyon lira tasarruf sağlayan Konya Karaman hızlı tren hattı 3 yaşında.
İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi Aralık’ta 50,9 oldu
Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İhracat İklimi Endeksi Aralık’ta 50,9 oldu.
Behlül Ünver "Türkiye'nin dünyanın şifa merkezi olma misyonu var"
Behlül Ünver: Medikal turizmin dünyadaki pazarının 100 milyar dolar olduğunu düşünüyoruz. 2028'de de 127 milyar dolarlara ulaşacağı yönünde bir öngörü var.
"Deniz yolu taşımacılığı, küresel ticaret için hayati önemde"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Ülke ihracatının yüzde 56'sı yani 145 milyar dolarlık tarım ve sanayi ürünü deniz yoluyla gönderildi." dedi.
Borsa İstanbul'da gong Avrupa YGS Yatırım Fonu'na çaldı
Atlas Portföy Yönetimi AŞ Avrupa Yatırım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu "ATPAY" koduyla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.
Aselsan, Savunma Sanayi Başkanlığı ile sözleşme imzaladı
Aselsan, SSB ile sözleşme imzaladığını duyurdu.
Hanzade Doğan yeni YKB, Begümhan Doğan YKB Yardımcısı
Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'den yapılan açıklamada 1 Şubat 2025'ten itibaren YKB'lığı görevine Hanzade Doğan'ın atanacağını duyurdu.
Ali Haydar Bozkurt: Değişimi yaşıyor ve yönetmeye çalışıyoruz
Bozkurt: 2025 yılı beklentilerinden de söz etmek gerekirse, aslında sektör olarak 100 yıllık bir değişimin içerisinden geçiyoruz ve bizler bu değişimin canlı şahitleriyiz.
Satış ve İletişimde en başarılı otomotiv şirketleri ödüllendirildi
ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nin on beşincisi heyecanlı bir törene sahne oldu.
Otomotivdeki 3 kritik tema: Sürdürülebilirlik, bağlantı ve otomasyon
Prof. Dr. Aytül Erçil Sektörün sürdürülebilirlik, bağlantı ve otomasyon olmak üzere 3 temel tema üzerinde ilerlediğini ifade etti.
Güney Kore’den yabancı yatırımlara yeni sübvansiyon politikası
Güney Kore’den yabancı yatırımların maksimum %75'ini kapsayacak yeni sübvansiyon politikası.
SSK ve Bağkur emeklilerine 2025 zammı yüzde 15,75
En düşük emekli aylığı 14 bin 469 liraya yükseltildi.
EFT ücretleri zamlandı
Bankalar tarafından para transferi işlemlerinde uygulanan EFT ücretlerine yüzde 44,38 oranında zam yapıldı.
Odine şirketi E-Turquality Bilişimin Yıldızları projesine dahil oldu
Odine, E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) programı kapsamına alındı.