TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15. Yerel Zincirler Buluşması başladı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun düzenlediği 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı İstanbul'da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
15. Yerel Zincirler Buluşması başladı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun düzenlediği 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı İstanbul'da başladı.

Açılışa Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş dünyasının ve şirketlerin temsilcileri katıldı. 

Katılımın yoğun olduğu etkinlik 11-12 Eylül tarihlerinde katılımcılarının ziyaretine açık olacak. Etkinlik kapsamında Perakende, Yerel Zincirler, Teknoloji, Dijital konularında söyleşiler olacak. Fuar standlarında alıcılar ve satıcılar bir araya gelecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat mesajında; "Bugün İstanbul’da perakende sektörümüzü bir araya getiren 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’na katıldık. Perakende sektörümüz 1,5 milyon işletmesi ve 10,5 trilyon liralık hacmi ile ülkemizin ekonomik büyümesinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Dünyada ve ülkemizde perakende sektörü teknolojinin gelişimi ile birlikte bir dönüşüm geçirmektedir. Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak, dijitalleşmenin sunduğu fırsatları yakalama ve dijital döneme adaptasyon noktasında perakende sektörümüzün yanında olacağız. Ticaret Bakanlığı olarak ticaretin adil, şeffaf, sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda; fırsatçılık, karaborsacılık ve fahiş fiyat uygulamaları ile kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Temel amacımız; çiftçiden üreticiye, tedarikçiden yerel zincirlere ve tüketiciye kadar her bir paydaşın fayda sağladığı ve haklarının korunduğu bir ekosistem inşa etmektir. Fuarımızın hayırlara vesile olmasını diler; burada elde ettiğimiz çıktıların yerel zincirlerimize yeni ufuklar açmasını temenni ediyorum." dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu mesajında; "Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun düzenlediği 15. Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı’nda perakende sektörünün sıkıntılarını ve geleceğini konuştuk. Stant açan firmalarımızı ziyaret ettik. Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren, başarılı çalışmalara imza atan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyorum." dedi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün yaptığı konuşmada sektördeki orantısız rekabet, çalışma günleri ve saatlerinde yapılması gereken düzenlemeler, private label ürünler ve yerel yatırımcının desteklenmesi gibi kritik konulara işaret etti.

Düzgün, “Gıda perakendesi, yalnızca ticaretin bir parçası değil, aynı zamanda bir milli güvenlik meselesidir” diyerek bu konuların sektörün geleceği açısından önemine dikkat çekti. Yaptığı konuşmada ayrıca 2025 yılından ilk kez gerçekleştirilecek “Türkiye Perakende Zirvesi”nin müjdesini sektör paydaşlarıyla paylaşan Ömer Düzgün, “Sektörümüz bugüne dek hiç olmadığı kadar büyük bir çatı altında buluşacak, Perakende sektörünü olabilecek en geniş tanımıyla bir araya getirecek ve sadece bizim değil tüm paydaşlarımızın sorunlarına aynı milli kimlik altında çözümler arayacak büyük bir buluşmayı adım adım hazırlamaktayız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.