TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fitch Ratings Türkiye'deki bankaların kredi derecelerini puanladı

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings,Türkiye'deki bankaların kredi derecelendirmesi notlarını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
Fitch Ratings Türkiye'deki bankaların kredi derecelerini puanladı

Haber: Hakan Kavurmacı

---

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings,Türkiye'deki bankaların kredi derecelendirmesi notlarını paylaştı.

Bankalardan Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP'a yapılan açıklamalarda şunları ifade ettiler:

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 6 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, not görünümünü Stabile çevirdi. Buna takiben, 17 Eylül 2024 tarihinde Fitch, Garanti BBVA'nın Uzun Vadeli YP ve TL derecelendirme notlarını sırasıyla "B"den "BB-"ye ve "B+"dan "BB-"ye  yükseltirken, not görünümünü Stabile çevirdi. Fitch Ratings ilaveten, Garanti BBVA'nın Finansal Kapasite Notu'nu "b+"dan "bb-"ye yükseltti.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 6 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, not görünümünü "Pozitif"den "Durağan"a revize etmiştir. Bu kararı takiben, 17 Eylül 2024 tarihinde derecelendirme kuruluşu, Yapı ve Kredi Bankası'nın uzun vadeli yabancı para notunu 2 puan arttırarak "B"den "BB-"ye, uzun vadeli Türk lirası notunu ise 1 puan arttırarak "B+"dan "BB-"ye çıkartmış ve not görünümünü "Pozitif"den "Durağan"a revize etmiştir. Fitch ayrıca, Devlet Desteği notunu da "desteksiz"den "b-"ye yükseltmiştir.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; Türkiye'nin Uzun Vadeli İhraççı Notlarını "B+"dan "BB-"ye yükseltip, not görünümünü "Durağan" olarak belirlemesini takiben, iyileşen faaliyet ortamını göz önünde bulundurarak Şekerbank'ın Uzun Vadeli TL ve YP İhraççı Notlarını "B-"den "B"ye yükseltmiş, not görünümünü "Pozitif" olarak korumuştur.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 6 Eylül 2024 tarihinde, Türkiye'nin derecelendirme notunu ve görünümünü revize etmesini takiben, İş Bankası'nın, Uzun Vadeli Yabancı Para Kredi Notunu iki kademe artışla "B"den "BB-"ye, Uzun Vadeli Türk Parası Kredi Notunu bir kademe artışla "B+"dan "BB-"ye, Finansal Kapasite Notunu "b+"dan "bb-"ye ve Sermaye Benzeri Borç Notunu "B-"den "B"ye yükseltmiştir. Fitch, İş Bankası'nın Kısa Vadeli Yabancı Para Kredi Notunu ve Kısa Vadeli Türk Parası Kredi Notunu ise teyit etmiştir. İş Bankası'nın Uzun Vadeli Yabancı Para Kredi Notu ve Uzun Vadeli Türk Parası Kredi Notunun görünümleri de "Durağan" olarak belirlenmiştir.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

Bankamızın derecelendirme notlarının güncel haline aşağıda yer verilmektedir:

Uzun Vadeli Yabancı Para Kredi Notu / Görünüm: BB- / Durağan

Uzun Vadeli Türk Parası Kredi Notu / Görünüm: BB- / Durağan 

Kısa Vadeli Yabancı Para Kredi Notu: B

Kısa Vadeli Türk Parası Kredi Notu: B

Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu / Görünüm: AA-(tur) / Durağan

Finansal Kapasite Notu: bb-

Uzun Vadeli Teminatsız Borç Notu: BB-

Kısa Vadeli Teminatsız Borç Notu: B

Sermaye Benzeri Borç Notu: B

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 6 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para kredi notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmiş olup görünümünü ise "Pozitif" den "Durağan" olarak revize etmiştir. Bunu takiben, 17 Eylül 2024 tarihinde VakıfBank'ın uzun vadeli yabancı para kredi notunu "Pozitif" görünümle "B"den "B+" ya, uzun vadeli yerel para kredi notunu ise "Durağan" görünümle "B+" dan "BB-"ye yükseltmiştir. Bankanın güncel derecelendirme notları ekte yer almaktadır. 

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings tarafından Bankamızın "B-" olan Uzun Vadeli Kredi Notu "B"ye, "B-" olan Türk Parası Uzun Vadeli Kredi Notu "B"ye,  "b-" olan Finansal Kapasite Notu ise "b"ye yükseltilmiştir. "Pozitif" olan Kredi Notu Görünümü "Durağan" olarak revize edilmiştir.

Albaraka MTN Programı'nın "B-" olan Uzun Vadeli Kredi Notu "B"ye yükseltilmiştir.

TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 6 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'nin Uzun Vadeli Kredi Notunu ve görünümünü "BB-/Durağan"a revize etmesini takiben, 17 Eylül 2024 tarihinde TSKB'nin Uzun Vadeli Yabancı Para Kredi Notunu artırarak "B"den "B+"ya yükseltmiş ve notun görünümünü "Pozitif" olarak korumuştur. Fitch Ratings, Bankanın Uzun Vadeli Yerli Para Kredi Notunu "B+"dan "BB-"ye yükseltmiş olup, notun görünümü "Durağan"a revize etmiştir. Ayrıca, Bankanın Finansal Kapasite Notunu "b"den "b+"ya, Devlet Destek Notunu "b-"den "b+"ya, Hissedar Destek Notunu "b-"den "b+"ya, Uzun Vadeli Öncelikli Teminatsız Borç Notunu "B"den "B+"ya ve Sermaye Benzeri Borç Notunu ise "CCC"den "CCC+"ya yükseltmiştir. Bankanın Kısa Vadeli Yerli Para ve Yabancı Para Kredi Notları ile Kısa Vadeli Öncelikli Teminatsız Borç Notunu teyit etmiştir. 

TÜRKİYE KALKINMA VE YATIRIM BANKASI A.Ş.

Fitch Ratings tarafından  Bankamızın kredi derecelendirme notu B+'dan BB-' ye yükseltilmiş ve görünümü "Durağan" olarak belirtilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.