TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya, enerji konusunda 70 mutabakat zaptı imzaladı

Japonya, enerji geçişi konusunda ortaklarla 70 mutabakat zaptı imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
Japonya, enerji konusunda 70 mutabakat zaptı imzaladı

Japonya, Çarşamba günü Cakarta'da düzenlenen Asya Sıfır Emisyon Topluluğu (AZEC) bakanlar toplantısı aralarında ortaklarıyla enerji dönüşümüne ilişkin 70 mutabakat zaptı imzaladı.

AZEC, Japonya Başbakanı Fumio Kishida tarafından 2022 yılında önerildi ve 2023 yılında Endonezya, Avustralya, Vietnam ve Tayland'ın da aralarında bulunduğu 11 ortak ülke tarafından başlatıldı; amacı Asya'da karbonsuzlaşmayı teşvik etme felsefesini paylaşmak ve enerji dönüşümünü ilerletmek için iş birliği yapmak.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Ken Saito, AZEC bakanlar toplantısının açılışında, "Bugün 70 yeni Mutabakat Muhtırası duyurulacak. METI, 14 proje için, küresel Güney destek şemasıyla ortaklaşa bir proje aracılığıyla yeni mali destek sağlamak üzere 1 milyar dolar ayırdı" dedi.

Saito, AZEC'in Asya'da enerji dönüşümünü sağlamak amacıyla ulaştırma sektöründe sürdürülebilir yakıt pazarı yaratmayı hedeflediğini söyledi.

Endonezya Ekonomi Koordinasyon Bakanı Airlangga Hartarto, bölgesel elektrik şebekelerinin geliştirilmesi, hidrojen ve amonyak gibi yeni enerji kaynaklarına yatırım yapılması, "yeni nesil araçların" ve sürdürülebilir yakıtların teşvik edilmesi için iş birliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Çarşamba günü imzalanan MOU'lardan biri, Toyota Tshuso'nun Endonezya'nın devlet enerji şirketi Pertamina ile biyoyakıt ve yeşil hidrojen geliştirme planıyla ilgiliydi. İmzalanan MOU'ların tam listesi hemen yayınlanmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.