TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hisarcıklıoğlu'ndan ICCD üyelerine: Aramızdaki iş birliğini artırmalıyız

İslam Ticaret ve Kalkınma Odası (ICCD) toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
Hisarcıklıoğlu'ndan ICCD üyelerine: Aramızdaki iş birliğini artırmalıyız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve İslam Ticaret ve Kalkınma Odası (ICCD) Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICCD’nin, İstanbul Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirilen 40. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.​

Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya; ICCD Başkanı Abdullah Saleh Kamel, Katar Ticaret Odası Başkanı Sheikh Khalifa Bin Jassem Bin Mohammed Al Thani ve Mısır Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Ahmed El Wakeel’in aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, coğrafya olarak çok zor günlerden geçtiklerini ifade ederken, özellikle İslam coğrafyasında çatışma ve savaşların bir türlü sona ermediğine vurgu yaptı. Ticarette korumacılığın artmakta olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, doğal afet ve kuraklığın büyük bir kesimi etkilediğini anlattı. Dünyanın gelecekte karşı karşıya geleceği en büyük tehlikelerinden birisinin de göç dalgaları olduğunu söyleyen TOBB Başkanı ve ICCD Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Aramızdaki iş birliğini artırmalıyız. Eğer kardeşsek ticaretin önüne neden engeller koyuyoruz. Akreditasyon yani standartlar konusundaki adımları İslam Odası’nda memnuniyetle görüyor ve takdir ediyorum” dedi.

Tercihli Ticaret Anlaşmasının hayata geçmesinin umut verdiğini dile getirren Hisarcıklıoğlu, konuşmasında Türkiye’nin ekonomik yapısı ve üretim gücü hakkında da bilgi verdi. Türkiye’yi İtalya ve Çin arasındaki en önemli sanayi devi olarak tanımlayan Hisarcıklıoğlu, “Dünyaya 270 milyar dolar sanayi ürünü satıyoruz. Biz bu konudaki tecrübelerimizi ve bilgilerimizi paylaşmaya hazırız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.