TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google ve Kairos Power temiz elektrik üretimi için ortaklık kuruyor

Google ve Kaıros Power, 500 mw temiz elektrik üretimi için ortaklık kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
Google ve Kairos Power temiz elektrik üretimi için ortaklık kuruyor

Kairos Power ve Google, 2035 yılına kadar toplam 500 MW'lık bir ABD gelişmiş nükleer enerji projesi filosunun konuşlandırılması için bir yol oluşturan Ana Tesis Geliştirme Anlaşması imzaladı.

Anlaşmaya göre Kairos Power, bir dizi gelişmiş reaktör tesisi geliştirecek, inşa edecek ve işletecek ve Güç Satın Alma Anlaşmaları (PPA'lar) kapsamında Google'a enerji, yardımcı hizmetler ve çevresel nitelikler satacak. Tesisler, Google veri merkezlerine temiz elektrik sağlamak için ilgili hizmet bölgelerine yerleştirilecek ve ilk dağıtım 2030 yılına kadar Google'ın 7/24 karbon içermeyen enerji ve net sıfır hedeflerini destekleyecek .

Yenilikçi, çok tesisli anlaşma, Kairos Power'ın yinelemeli gösterim stratejisini ilk ticari dağıtımlarına kadar genişleterek teknoloji gelişimini destekleyecektir. İlk yinelemelerden elde edilen ilerlemeye dayanarak, her yeni tesis hızlandırılmış ticarileştirmeyi desteklemek için sürekli öğrenme ve optimizasyona olanak tanıyacaktır. Bu arada, anlaşmaya dahil edilen kilometre taşı tabanlı hesap verebilirlik, Kairos Power'ın uzun vadeli ortaklık boyunca teslimat yapma becerisine olan güveni tesis edecektir.

Kairos Power CEO'su ve kurucu ortağı Mike Laufer, "Google ile ortaklığımız, ticari ürünümüz için maliyet ve zamanlama kesinliğine doğru ilerlerken Kairos Power'ın öğrenme eğrisinde hızla ilerlemesini sağlayacak," dedi . "Geliştirme aşamasında yanımızda olarak, Google sadece bir müşteriden daha fazlasıdır. Yenilikçi yaklaşımımızı ve sunabileceği potansiyeli derinlemesine anlayan bir ortaktırlar."

Kairos Power İş Geliştirme ve Finans Başkan Yardımcısı Jeff Olson, "Birden fazla dağıtım için bir anlaşmaya sahip olmak, elektrik şebekelerinin karbondan arındırılması ve çok ihtiyaç duyulan enerji üretimi ve kapasitesinin sağlanması için kritik bir çözümün teknik ve pazar uygulanabilirliğini göstererek gelişmiş nükleer enerjinin ticarileştirilmesini hızlandırmak için önemlidir," dedi . "Google'ın bu erken taahhüdü, Kairos Power'ın yinelemeli geliştirme yaklaşımımıza ve ticari üretim ölçeklendirmemize yaptığı sürekli yatırımı güçlendiren güçlü bir müşteri talebi sinyali sağlıyor."

Google'ın karbonsuzlaştırmaya olan derin bağlılığı onları temiz enerji geliştirmede lider yapıyor. Şirket 2010'dan bu yana toplamda 14 GW'ın üzerinde temiz enerji üretim kapasitesine sahip 115'ten fazla anlaşma imzaladı. Kairos Power ile yapılan bu çok tesisli anlaşma kapsamında geliştirilecek ek üretim, Google'ın güneş ve rüzgar gibi değişken yenilenebilir enerjilerin mevcut kullanımını tamamlayacak ve iddialı 7/24 karbonsuz enerji ve net sıfır hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak.

Google Enerji ve İklim Kıdemli Direktörü Michael Terrell, "Bu çığır açan duyuru, Google ve Kairos Power'ın ABD elektrik şebekelerine 500 MW yeni 7/24 karbonsuz güç eklemeyi hedeflemesiyle temiz enerjiye geçişi hızlandıracak" dedi. " Bu anlaşma, net sıfır ve 7/24 karbonsuz enerji hedeflerimize ulaşmak ve gelecekte daha fazla topluluğun temiz ve uygun fiyatlı güçten yararlanmasını sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz gelişmiş enerji teknolojilerini ticarileştirme ve ölçeklendirme çabamızın önemli bir parçasıdır."

Kairos Power, Google'ı, diğer temiz enerji teknolojilerinde yaptıkları gibi gelişmiş reaktör teknolojisini pazara sunmaya yardımcı olarak öncü bir şirket olarak devam eden liderliği için takdir ediyor. Google'ın taahhüdü, yeni nükleer geliştirmeyi hızlandıracak, ABD'nin karbonsuzlaştırma hedeflerini destekleyecek ve Kairos Power'ın misyonuyla uyumlu güvenli, temiz ve uygun fiyatlı nükleer enerjiye erişimi genişletecek: İnsanların yaşam kalitesini önemli ölçüde iyileştirirken çevreyi korumak gibi nihai bir hedefle dünyanın temiz enerjiye geçişini sağlamak.

Kaynak: kairospower

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.