TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google 26 yaşında

Google, 26 yılı geride bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
Google 26 yaşında

4 Eylül 1998 - Google, Stanford Üniversitesi'nde öğrenci olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu.

Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan şirketidir. Şirket İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirmektedir.

Google'de günde 3,5 milyar arama yapıldığı tahmin ediliyor.

Şirketin en büyük adımlarından biri YouTube'u satın alması oldu. Google, Şubat 2005'te 3 girişimci tarafından ABD'de kurulan platformu, kuruluşundan 1 yıl sonra 1,65 milyar dolara satın aldı.

Söz konusu video paylaşım platformu, zamanla dünyanın en çok ziyaret edilen uygulamaları arasında yer aldı ve bugün itibarıyla aylık 2,7 milyar aktif kullanıcıya ulaştı.

Mobil işletim sistemi Android'in ilk versiyonunun Eylül 2008'te sunulması ise dev teknoloji şirketi için bir başka dönüm noktası oldu.

Piyasa değeri 2 trilyon dolara yakın

Günde yaklaşık 3,5 milyar aramayı işlediği tahmin edilen Google, 19 Ağustos 2004'te dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen Nasdaq'ta halka arz oldu ve "GOOG" kısaltması ile şirketin hisseleri işlem görmeye başladı.

Birçok satın alma ile faaliyet alanını genişleten şirket, Apple'ın ardından en değerli şirket unvanını uzunca bir süre elinde bulundurdu.

Şirket, 2015'te tüm markalarını tek bir çatı altında toplamak amacıyla Alphabet adı altında yeniden markalaştı. Borsada GOOG kısaltmasını kullanmaya devam eden şirket, piyasa değerini 2,3 trilyon doların üzerine taşımayı başardı. Şirketin güncel piyasa değeri ise bugün itibarıyla 1,95 trilyon dolar seviyelerinde bulunuyor ve dünyanın en değerli 4'üncü şirketi konumunda yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.