TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devler liginde yer alabilmemiz için yüksek teknolojili üretim şart

Teknolojik gelişmelerin çok hızlı olduğu, akıllı fabrikaların, yapay zekânın ve robotların hayatımıza girdiği yeni dijital çağda, güncel gelişmeleri çok iyi kavramak ve kullanmak zorunda olduğumuz bir dönemden geçiyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2024 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2024 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
Devler liginde yer alabilmemiz için yüksek teknolojili üretim şart

Ticaret ortamında güncel kalmanın öneminden bahseden Ardıç, “Teknolojik gelişmelerin çok hızlı olduğu, akıllı fabrikaların, yapay zekânın ve robotların hayatımıza girdiği yeni dijital çağda, güncel gelişmeleri çok iyi kavramak ve kullanmak zorunda olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Biz sanayiciler bu değişimlere hızla ayak uydurmak zorundayız. Yatırım süreçleri, üretim teknolojileri ve ticaret ortamı değişiyor. Artık sadece üretim ve ihracat yapmak yeterli değil. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi, devler liginde yer alabilmemiz için yüksek teknolojili üretim ve ihracatımızı mutlaka artırmamız gerekiyor” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI ÇOK YÜKSEK BİR TEMPODA SÜRDÜRÜYORUZ”

Ankara Sanayi Odası olarak, sanayicilerin sektördeki hızlı değişime adapte olabilmesi için çalışmalarını çok yüksek bir tempoda sürdürdüklerini ifaden eden Başkan Ardıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir taraftan üyelerimizin talep ve beklentilerini devletin en üst kurumlarına aktarıp, çözüm üretme konusunda katkı sağlamaya çalışırken, bir taraftan da hazırladığımız çok kapsamlı çalışma raporlarıyla hem durum tespiti yapıyor hem de karar vericilere politika önerileri sunuyoruz.”

“HAZIRLADIĞIMIZ RAPORLAR KAMUOYUNDA SES GETİRİYOR”

ASO’nun son iki ay içinde hazırladığı 4 çalışma raporuna da değinen Başkan Ardıç, “Yayınladığımız 4 çalışma raporu kamuoyunda oldukça ses getirdi. Bunlardan en çok dikkat çekeni Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknoloji Boyut Çalışma Raporu’muz oldu. Ankara’nın ve 5 büyük sanayi kentinin dış ticaret performansını teknoloji sınıflandırmasına göre değerlendirdik. Ve gururla söylüyorum ki, Ankara’nın yüksek teknoloji ihracatı payı yüzde 13 ile, yüzde 3,8 olan Türkiye ortalamasından ve diğer 5 büyük sanayi ilinde katbekat yüksek çıktı. Raporumuzda, yüksek teknoloji ihracatın nasıl artırılabileceğine yönelik çok önemli tespitler de yer aldı. Sanayi Devlet Destekleri Rehberi çalışmamız da üyelerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle ihracatçı firmalar ve girişimcilere yönelik hazırlanan bu çalışma, firmalarımızın kamu tarafından sunulan teşvik ve desteklerden etkin şekilde faydalanabilmeleri için bir başvuru kaynağı oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Ardıç’ın açılış konuşması sonrasında, toplantıya konuk olan TEPAV Program Direktörü Ali Çufadar “Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Görünüm ve Sanayiye Yansımaları” konulu sunumunu, ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansız ise “ASO Teknoloji Üssü Projesi” sunumunu gerçekleştirdi.

Ankara Sanayi Odası’nın gelecek vizyonu ve stratejileriyle ilgili değerlendirmeler yapılan toplantı; YİK üyelerinin istihdam, verimlilik, üretim ve ihracat konularında görüş ve değerlendirmeleri ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.