TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japon Denso üretti! Robotlar tarım hasadına başlıyor

Denso ve grup şirketi Certhon, Avrupa'da tam otomatik kiraz salkım domates hasat robotu "Artemy" için ticari siparişleri kabul etmeye başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
Japon Denso üretti! Robotlar tarım hasadına başlıyor

Haber: Hakan Kavurmacı

---

Artemy'nin 11-13 Haziran tarihleri ​​arasında Hollanda'da düzenlenecek dünyanın en büyük bahçecilik fuarı "GreenTech Amsterdam"da sergilenmesi planlanıyor.

Artemy, bir dizi kiraz demeti domates hasat görevini tam otomatik olarak gerçekleştirebilen yenilikçi bir robot olarak üretildi.

Şirketten yapılan açıklamada; temel işlevleri şu şekilde duyuruldu:

・Otomatik Hasat İşlevi: Otomatik olarak çalışan bir şeritte (bir seraya monte edilmiş bir sıcak su borusu) çalışır ve kiraz salkım domateslerin olgunluğunu belirlemek için yapay zekayı kullanır. Yalnızca olgun domatesler seçilir ve kiraz demeti domates sapları, hasat yapan robot kolunun üst kısmına takılan makas kullanılarak kesilir ve yüklü kasalarda saklanır.
・Otomatik Şerit Değiştirme Fonksiyonu: Artemy, yoldaki ve koşudaki engelleri tanımak için algılama teknolojisini kullanır . İzsiz ortamda bile bitişik koşu şeritlerine güvenli ve doğru bir şekilde hareket edebilmesi için gittiği şerit. 
・Otomatik Sandık Değiştirme: Artemy otomatik olarak dolu bir sandığı değiştirir.
・Otomatik Sandık Transferi: Altı sandığın tamamı yüklendiğinde, Artemy otomatik olarak boş sandıkların yerleştirildiği arabaya gider ve tüm sandıkları aynı anda değiştirir. 

Ayrıca Artemy değiştirilebilir pillere sahip olduğundan şarj kesintisi yaşamadan daha uzun süre çalışabilmektedir. Ayrıca gündüzleri doğrudan güneş ışığı altında ve geceleri ek aydınlatma altında son derece hassas bir hasat elde etmek için bir küme ve bir sap algılama LED'i ile donatılmıştır. Bu işlevler gece ve gündüz sürekli çalışmayı mümkün kılarak operasyonel verimliliğin artırılmasına, olası iş gücü eksikliklerinin giderilmesine ve çiftçilerin ağır iş yükünün önemli ölçüde azaltılmasına yardımcı olur.

Gelecekte DENSO ve Certhon, birden fazla ürün çeşidini ve görevi yerine getirebilen Artemy'den başlayarak verimliliği artıran çözümler geliştirecek. Ayrıca iki şirket, tarımsal sera yapılarında ve otomatik yetiştirme sistemleri gibi yetiştirme yöntemlerinde devrim yaparak sera çözümlerinde yenilik yapacak ve bunları küresel olarak yaygınlaştırmayı amaçlayacak. DENSO ve Certhon, bu çabalarıyla dünya çapında sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmayı amaçlıyor.

DENSO'nun Gıda Değer Zinciri İş Geliştirme Bölümünden sorumlu Kıdemli Yönetici Hidehiro Yokoo şunları söyledi: "DENSO'nun görüntü tanıma, güvenli sürüş ve robot bilimini kapsayan mobilite ve üretim konusundaki uzmanlığı, otomatik üretimden başlayarak Artemy'nin tüm operasyonlarına entegre edilmiştir. Kiraz salkım domates hasadının otomatik şerit değişimi ile yapılması. İleriye dönük olarak DENSO, DENSO ve Certhon'un dünya çapında hedeflediği istikrarlı üretime ulaşmak için teknolojisini Certhon'un yetiştirme teknik bilgisi ve bahçecilik teknolojisiyle birleştirmeye devam edecek ve 'Her şeyi, her yerde yetiştirmeyi' mümkün kılacak. Herkes için.'”

Certhon CEO'su Lotte van Rijn şunları söyledi: “DENSO mühendisleriyle yapılan kapsamlı görüşmeler sonucunda geliştirilen ve tüm yetiştirme uzmanlığımızı bir araya getiren Artemy, mevcut serada insanlarla sorunsuz ve güvenli bir şekilde işbirliği yapıyor. Artemy'nin yeni tarımsal üretim sistemlerinde merkezi bir rol oynayacağına inanıyoruz. Her iki şirketin uzmanlığından ve teknolojilerinden yararlanarak dünya çapında tarıma katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.