TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çip Tasarım Yarışması Antalya'da yapıldı

Çip Tasarım Yarışması, Antalya’da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
Çip Tasarım Yarışması Antalya'da yapıldı

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) iş birliğinde ve YONGATEK paydaşlığında düzenlenen Çip Tasarım Yarışması, 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Analog Tasarım Kategorisi, Sayısal İşlemci Tasarım Kategorisi ve Mikrodenetleyici Tasarım Kategorisi başlıklı üç ayrı kategoride düzenlenen yarışma öğrencilerin mikro elektronik teknolojilere olan ilgilerini artırma ve bu alandaki potansiyellerini geliştirme amacı güdüyor.

Yarışma “Sayısal İşlemci Tasarım Kategorisi” ve “Analog Tasarım Kategorisi” ile  “Mikrodenetleyici Tasarım” kategorisi olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor.

Yarışma kapsamında takımlardan Ön Tasarım Raporu ve Detaylı Tasarım Raporu, projelerini sunacakları proje demosu ve final sunumu olmak üzere 2 rapor hazırlamaları beklendi. Ön Tasarım Raporuna göre ön eleme yapıldı ve Detaylı Tasarım Raporuna göre finalist olmaya hak kazanan takımlar belirlendi.

2022 yılından bu yana düzenlenen; Önlisans, Lisans ve Lisansüstü öğrencilerinin bireysel veya takım olarak katılabildikleri Çip Tasarım Yarışmasına bu yıl 385 takım başvurdu ve bu takımlar arasından 32 tanesi finalist olarak Antalya’daki final etabına gelmeye hak kazandı. 

Pazar günü TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da katıldığı bir ödül töreni düzenlendi. Törende Çip Tasarım Yarışması Analog Tasarım Kategorisi En İyi Takım Ruhu Ödülünü GalactIC takımı, Çip Tasarım Yarışması Sayısal İşlemci Tasarım Kategorisi En İyi Takım Ruhu Ödülünü Kasırga ATEŞ takımı, Çip Tasarım Yarışması Mikrodenetleyici Tasarım Kategorisi En İyi Takım Ruhu Ödülünü ArchOzU takımı kazandı. 

Analog Tasarım, Sayısal İşlemci Tasarım ve Mikrodenetleyici Tasarım kategorilerinin her birinde birinci gelen takım 150.000TL ikinci takım 120.000TL üçüncü takım ise 100.000TL değerindeki ödülü almaya hak kazandı. Ek olarak birinci olan takımların danışmanları 9000TL ikinci olan takımların danışmanları 7500TL, üçüncü olan Takımların danışmanları ise 6000TL değerindeki danışman ödülünü almaya hak kazandı. Bu ödüller 2 Ekim 2024 Çarşamba ve 6 Ekim 2024 Pazar tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde verilecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Bursa
    cami
      • tffs
      • 1lig
      • tff2
      • tff3
      Takım O G B M Av P
      Puan Durumları ve Fikstür
      En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.