Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ödülleri sahiplerini buldu

Ankara Bilkent Otel'de TTGV Günü düzenlendi. TTGV günü kapsamında TTGV ödülleri de sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 10:29

Açılış konuşmalarının ardından TTGV ödülleri sahiplerine takdim edildi. Bu kapsamda, "Dr. Akın Çakmakcı Öncü Araştırmacı Ödülü" kategorisinin kazananı, alg tabanlı katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi alanındaki çalışmalarıyla Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Berat Haznedaroğlu oldu.

Karbon yakalama, kullanım ve depolama (CCUS) teknolojilerindeki öncü endüstriyel uygulamalara katkı sağlamaya yönelik araştırma ve çalışmaları nedeniyle Elif Erdinç Arca'ya "Refik Üreyen Değişim Lideri Ödülü" kategorisinde ödül takdim edildi.

Temiz hidrojenin taşınması ve depolanması için kullanılacak yüksek mukavemetli fiber takviyeli kompozit basınçlı kapların geliştirilmesine yönelik projesiyle Pressura Şirketi'ne "Dr. Fikret Yücel Öncü Kuruluş Ödülü" kategorisinde ödül verildi.

"Mehmet Şuhubi Öncü Sivil İnisiyatif Ödülü" kategorisinde ödüle layık görülen kuruluş ise iklim değişikliği konusundaki politika araştırmaları sebebiyle İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) oldu.