TKYD ulusal bazda sürdürdüğü çalışmalar ile ülkemiz kurumlarının adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilmiş kurumsal yönetim anlayışı doğrultusunda yönetilmesi amacıyla yürüttüğü faaliyetlerde 5 Aralık 2024’te Diyarbakır’da düzenlediği panel ile 98. Anadolu Semineri’ne ulaştı. 21 yıldır Anadolu’nun 57 şehrinde sürdürdüğü seminer ve panel çalışmalarında 2 binden fazla iş insanı ve hissedara rehber yayınları, araştırma raporlarını sunan TKYD iletişimi sürekli tutarak kurumlardaki kurumsallaşma sürecine kurumsal yönetim perspektifinden desteğini sürdürüyor.
Sermaye piyasasına tabi kuruluşların kurumsal yönetim ilkelerine uyumu ve en iyi uygulamaların hayata geçirilmesi için desteklenmesi TKYD’nin ana faaliyet alanlarından biri olarak yer aldı. Üyelerinden aldığı görüşleri düzenleyiciler ile paylaşan ve ortak bir anlayış ile hayata geçmesi için sürece destek veren TKYD BIST Kurumsal Yönetim Endeksi’nin de tanıtımı ve gelişimi için katkıda bulunmaya devam ediyor.
Kuruluşların en üst yönetim organı olan yönetim kurullarının verimli çalışması, doğru kompozisyonda oluşması, bağımsız yönetim kurulu üyeliğinin gelişimi ve daha fazla sayıda kadın üyenin yer alması amaçları doğrultusunda farkındalık çalışmaları düzenleyen TKYD, Yönetim Kurulu Üyeliği Gelişim Programı’nın yedincisini tamamladı. 150’ye ulaşan mezun ile yakın iletişimini sürdüren TKYD, Avrupa Yönetim Kurulu Üyelerinin Sesi ecoDa’ya Türkiye’den üye olan ilk dernek olarak yer aldı ve global platformlarda yer almaları için çalışmalarına hız verdi. TKYD 2025 itibarı ile 11 ülkeden kurumsal yönetim alanında faaliyet gösteren kuruluş ile iş birliği anlaşmalarını imza altına almış durumda.
International Finance Corporation (IFC) ve Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi destekleri ile hayata geçirdiği ESG Sertifika Programı ise 2. Dönem mezunlarını verdi.
Yeni yılda dijitalleşme alanında AI desteği
2025 yılına yepyeni çalışmalar ve hedeflerle merhaba demeye hazırlanan TKYD, yeni yılda Türk Devletleri Teşkilatı Kurumsal Yönetim Ağının Oluşturulması, Ulusal ve Uluslararası Etkin İş Birliklerinin Sağlanması, Yönetim Kurulunda Kadın Sayısının Artırılmasına Yönelik Gerçekleştirilecek Sosyal Sorumluluk Projesinin Hayata Geçirilmesine ağırlık verecek.
Yeni yılda dijitalleşme alanında AI desteği ile TKYD daha ileriye adım atarken yönetim kurulu üyeleri, yasal uyum yöneticileri ve şirket hissedarlarının hizmetine sunulacak ChatGPT uygulaması, Öz Değerlendirme Araçları, Aile Ofisi rehberi, Yönetim Kurulu Mentorluk Programı gibi birçok yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor.
TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Halka açık şirketlerden aile şirketlerine, sivil toplum kuruluşlarından spor kulüplerine, ekonomi gazetecilerine ve kamu kuruluşlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede iyi yönetim uygulamalarını geliştirmeye çalışan kuruluşlara yönelik bugüne kadar 37 rehber ve 15 araştırma raporunu faydaya sunduğumuzu gururla paylaşmak isterim. Önümüzdeki dönemde hazırlayacağımız dijital çözümler, bilgilendirme çalışmaları ve tecrübe paylaşımları ile artık uygulayıcılara çok daha güçlü bir şekilde destek olabilecek konumdayız. 2025 yılına yüksek bir motivasyonla, tüm risklere ve krizlere rağmen iş dünyamızın ve ülkemizin parlak geleceğine olan inancımızla giriyoruz. Yeni yılda da iş dünyasının sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya ve kurumsal yönetim ilkelerini güçlendirmeye devam edeceğiz. Sizlerin desteği ve katkılarıyla birlikte daha iyi bir gelecek inşa etmek için her zamankinden daha güçlü ve kararlıyız. Kurumsal yönetim anlayışını ülkemiz geneline yaymak, bu kavramı yaşatmak ve her daim canlı tutmak zorundayız. Sizlerin katılım ve desteği ile önümüzdeki yıllarda da TKYD’nin çok daha başarılı işlere imza atacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.