İş insanı Esra Bezircioğlu "Kadın girişimci oranı yüzde 12'lerde"

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu kadın girişimci oranının yüzde 12'lere yaklaştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:16

SPK ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) arasında "Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılmasına Yönelik İşbirliği Protokolü" Kurulun Ankara'daki yerleşkesinde imzalandı.

Törende protokole imzaları SPK Başkanı Gönül ile KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu attı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Bezircioğlu protokolle Türkiye'deki kadınların ve kadın girişimcilerin finansal okuryazarlığını artırma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Dernek olarak ana misyonlarının kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlenerek karar alma mekanizmalarında yer almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Bezircioğlu, Türkiye'de çalışma yaşındaki kadın nüfusunun sadece yüzde 35,8'inin iş gücünde olduğuna işaret etti.

Bezircioğlu, kadın girişimci oranının yüzde 12'lere yaklaştığı bilgisini vererek, "Sadece işveren kadınları değil kendi hesabına çalışan kadınları da hesaplamaya dahil edersek bu oran yüzde 17,5 seviyesinde. Türkiye'de iki kadından birinin banka hesabı yok. Finansal kapsayıcılığın, finansa erişimin kadın girişimcilerin önünde aşmaları gereken ana sorunlardan biri olduğu hepimiz için aşikar." değerlendirmesinde bulundu.

Finansal okuryazarlık konusunda cinsiyet farkının kapatılmasının kadınların eşitliği, ekonomik güçlenme ve kapsayıcı ekonomik büyüme için şart olduğunu vurgulayan Bezircioğlu, şöyle devam etti:

"Finansal okuryazar kadınlar, finansal riskleri etkili bir şekilde değerlendirip yönetebilir, böylece işletmelerinin ve yatırımlarının sürdürülebilirliğini sağlayabilirler. SPK ile gerçekleştireceğimiz işbirliğiyle de Türkiye çapında kadınların finansal okuryazarlığını artırmak için seferberliğe geçeceğiz. Yaratacağımız finansal farkındalıkla kadınların ekonomik hayatta daha sağlam ve bilinçli adımlar atacağına inanıyoruz."