Bayraktar'dan küresel yazılım krizine karşı Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar küresel yazılım sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 16:20

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yayınladığı sosyal medya mesajında son yaşanan küresel yazılım sorunuyla ilgili çözüm olarak Milli Teknoloji Hamlesi vurgusunda bulundu.

Selçuk Bayraktar yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Tek işletim sistemi, Tek arama motoru, Bir iki sosyal medya platformu Birkaç alışveriş sitesi... Sadece birinin çökmesi bile dünyada bağlı olan tüm devletlerin kritik alt yapısının neredeyse çökmesine neden oluyor. Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksek teknoloji ve inovasyon, an geliyor, dünya sistemini kilitliyor. Yüksek teknoloji küresel düzeyde tekelleştiğinde, işte bu kadar kırılgan. Yaşadığımız siber fiziksel ağlarla örülü dünyada, teknolojinin her alanında bağımsızlık toplumlar için vazgeçilmez. İşte tam da bu nedenle; Tam bağımsız ve müreffeh bir Türkiye için #MilliTeknolojiHamlesi diyoruz."

Tek işletim sistemi,Tek arama motoru,Bir iki sosyal medya platformuBirkaç alışveriş sitesi...Sadece birinin çökmesi bile dünyada bağlı olan tüm devletlerin kritik alt yapısının neredeyse çökmesine neden oluyor.Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksek teknoloji ve…

— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) July 19, 2024