BTSO üyeleri oda hizmetlerinden ve desteklerinden memnun
BTSO üyeleri oda hizmetlerinden ve desteklerinden memnun
BTSO Mart ayı Meclis Toplantısında meclis üyeleri oda hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirdi.
Haber Giriş Tarihi: 25.03.2025 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2025 15:21
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.dijitalhaber.com.tr
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının ortak aklıyla sanayi ve ticarete güç katan birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “2030 vizyonumuz doğrultusunda yeni hedeflerimize 57 bin üyemizden aldığımız destek ve güçle hep birlikte ulaşacağız.” dedi.
BTSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, iş dünyasının yaşam boyu eğitim merkezi Bursa Business School’da meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İbrahim Burkay, küresel ticaretteki köklü bir değişim ve dönüşüm sürecinin başladığını belirterek, “Dünyadaki değişim, 19. yüzyıldaki sanayi devrimi gibi önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Bugün ekonomi ve sanayi alanında bağımsızlık, her zamankinden daha önemli.” dedi. Türkiye’nin başta savunma sanayi, uzay ve havacılık alanlarında olmak üzere son 20 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten İbrahim Burkay, “İşte bu atılımlar gerçekleştirilirken Türkiye'nin dönüştürücü ve en büyük itici gücü de Bursa'mız oldu. Bursa, Türkiye’nin ekonomik yapısında her zaman ilk beşte yer aldı ve büyük bir üretim merkezi olarak ön plana çıktı. Hem tarihi mirası hem de modern girişimcilik anlayışıyla, Bursa, Türkiye’nin ekonomik dönüşümüne öncülük etmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.
“Hayal Gibi Görünen Projeleri Gerçekleştirdik”
Başkan Burkay, 2013 yılında 16 stratejik projeyle yola çıktıklarını, bugün makro düzeyde 60’ın üzerinde projeye imza attıklarına dikkat çekti. Bursa iş dünyasının vizyonu ve ortak aklıyla hayal gibi görünen projeleri gerçeğe dönüştürdüklerini vurgulayan İbrahim Burkay, TEKNOSAB, GUHEM, BUTEKOM, Model Fabrika, Mutfak Akademi ve Bursa Business School gibi projelerle yalnızca şehrin değil, Türkiye’nin ekonomik dönüşümüne yön verdiklerini söyleyerek, şunları ifade etti: “Bundan 12 yıl önce birçok kişi için hayal gibi görünen projeleri tek tek hayata geçirdik. Sanayimizin geleceğini şekillendiren TEKNOSAB, uzay ve havacılık alanında dünyada ilk 5, Avrupa’da ise ilk sırada yer alan interaktif eğitim merkezimiz GUHEM, katma değerli üretime güç veren BUTEKOM ve Model Fabrika gibi projeler bugün Bursa’nın rekabet gücünü artıran, şehir ekonomisini yeni bir lige taşıyan yatırımlar haline geldi. BUTEKOM’da teknik tekstil mükemmeliyet merkezi ile başladık, ardından kompozit ve ileri teknolojiler ile nanoteknoloji alanında mükemmeliyet merkezlerimizi hayata geçirdik. Elektrikli araçlarda mükemmeliyet merkezi bulunan tek merkez. Aslında bu projeler, 57 bin üyemizin ortak başarısı. Şimdi bu başarıları daha da ileriye taşıyacak yeni hedefler belirledik.”
“Bursa Business School Türkiye’nin Davos’u”
İbrahim Burkay, “Bursa Business School, Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden biri. BTSO olarak Türkiye’nin en büyük renovasyonlarından birini gerçekleştirdik ve bu merkezi, iş dünyasının eğitim merkezi haline getirdik. Bursa Business School’da önümüzdeki dönemde inşaattan, enerjiye, çevreden bilişime kadar ulusal ve uluslararası nitelikte 20’den fazla zirve düzenleyeceğiz. Bu zirvelerle Bursa Business School, Türkiye’nin Davos’u olma yolunda önemli bir adım atacak.” diye konuştu.
“Sanayi Dijital Teknolojilerle Buluşmalı”
Küresel ekonomide yeni bir sermaye yapısının şekillenmeye başladığına işaret eden Başkan Burkay, “Sanayileşme çok önemli, ama bunu siz bilişimle, yapay zekâ ile birleştiremediğiniz takdirde bundan netice almanız artık imkansız hale gelecek. Yüksek teknolojiyle üretim yapacaksınız ama fasonculuktan kurtulamayacaksınız. İşte fasonculuktan kurtulmanın bir numaralı çıktılarından bir tanesi bu. Yapay zekânın ve dijitalleşmenin merkezde olduğu bu dönüşümü başarabilmek. Yirmi yıl önce üniversite sanayi iş birliğini konuşuyorduk. Bugün en az onun kadar önemli olan dijital dünyayla endüstriyi birleştirebilecek bir iş modeli oluşturmamız lazım. Bu iş modelini oluşturamadığımız takdirde başarılı olmamız mümkün değil.” diye konuştu. Başkan Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişim sermayesi yatırım fonu projesi ile yeni iş modeli oluşturduklarını dile getirdi.
“Türk İş Dünyasının Referans Eğitim Merkezi BBS
Strateji Çalışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor”
Kent ekonomisinin dönüşümü için doğru iş modellerine ihtiyaç duyulduğunu belirten İbrahim Burkay, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu yeni yönetişim modellerini kurumsal ve bireysel olarak hayat geçirmek için tüm komitelerimizle çalışıyoruz. Bugün, şükürler olsun, vizyonumuzu ve projelerimizi hayata geçirebileceğimiz en modern mekânlara sahibiz. Türk iş dünyasının referans eğitim merkezi Bursa Business School da bu mekanlardan biri. Burası, strateji arama çalışmalarımıza ev sahipliği yapan bir merkez. Bu sürecin her aşamasında bizlere destek olan tüm üyelerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.
Bursa’nın 2030 Vizyonu
Başkan Burkay, Bursa iş dünyasının ortak aklıyla sanayi ve ticarete güç katacak yeni projeleri de hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki süreçte 2030 vizyonumuzu, 57 bin üyemizden aldığımız destek ve güçle hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi. Bu kapsamda KOBİ OSB, Organize Ticaret ve Organize Konut Bölgeleri, Gıda İhtisas OSB ve Yeni Fuar Merkezi gibi projelerin hayata geçirileceğini vurgulayan Burkay, “Bu projeler, Bursa’nın sanayi ve ticaret altyapısını güçlendirirken, küresel rekabet gücümüzü de artıracak. Bursa’mızı yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli üretim, ticaret ve inovasyon merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz.” dedi.
“Dönüşümün Hızı Artacak”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu, küresel ekonomide teknoloji odaklı köklü bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını söyledi. Söz konusu dönüşümün etkilerinin önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek düzeyde hissedileceğini söyleyen Dağlıoğlu, BTSO’nun İbrahim Burkay başkanlığında öncü projelerle iş dünyasına rehberlik ettiğini ifade ederek, “Önümüzde küresel dönüşümlerin etkisini daha derinden hissedeceğimiz bir dönem var. Dünya bu kadar hızlı değişirken Sayın Başkanımızın ve meclisimizin vizyonu ile beraber bizim de 2026-2030 dönemini çok iyi planlamamız lazım. Sayın Başkanımızın hayatından biraz daha taviz vererek, iş dünyamıza önderlik etmeye devam etmesini arzu ediyoruz.” dedi.
“Üretilen Hizmetler Çok Değerli”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Başkanı Osman Akın da Oda’da 20 yıldan bu yana meclis üyesi olarak görev yaptığını belirterek, “Özellikle 2013 yılından bu yana üretilen hizmetler hayallerimizin çok üzerinde. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde de başarılı projeler üretmeye Oda olarak devam edeceğiz. Sayın başkanımız İbrahim Burkay liderliğinde bugüne kadar yapılan çalışmalar çok değerli. Yeni süreci de Sayın Başkanımızla birlikte çok güzel projelerle geçireceğimize inanıyorum.” dedi.
“BTSO’nun İş Modeli Cesaretin Ürünü”
Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi olarak, Bursa iş dünyasının dijital dönüşümüne katkı sağlayacak Data Center gibi stratejik bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Osman Akın, “Bu süreçte, Sayın Başkanımız projeye sahip çıktı ve güçlü desteğini sundu. Başkanımızın Lojistik Teknopark ve Data Center projeleri başta olmak üzere yeni iş modellerini hayata geçiren vizyonu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı Türkiye’de bu alanda irade ve cesaret gösteren ilk kurum haline getirdi. Bu cesur adımlar, sadece bugünü değil, Bursa’nın ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek nitelikte. Bu önemli vizyon doğrultusunda, değerli Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza şükranlarımı sunuyorum. Gemiyi doğru insanlarla yüzdürmek gerekir ve iyi bir kaptan, fırtınalı havada dahi gemiyi güvenle limana yanaştırandır.” ifadelerini kullandı.
“Yeni Bir Meydan Okumaya İhtiyacımız Var”
BTSO Meclis Üyesi ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emre Yıldız da KOBİ’lerin daha fazla ihracat yapabilmesi için planlı üretim alanlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kentin 2030 vizyonunda ihracatta ve Türkiye ekonomisinde daha yüksek pay alabilmesi için çok kritik iki projenin bulunduğu belirten Yıldız, “Bu projelerden biri KOBİ OSB, diğeri ise yeni fuar merkezi. Dünya değişirken Bursa'nın yeni bir ‘hodri meydan’ demeye ihtiyacı var. Sayın Başkanımızla birlikte inşallah biz bu meydan okumayı göstereceğiz.” diye konuştu.
“Birbirinden Önemli Projelere İmza Attık”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda E-Ticaret ve Dijitalleşme Konseyi Başkanı İlker Özgüven de dijital dönüşüm konusunda iki dönemden bu yana önemli sorumluluklar üstlendiği BTSO’da İbrahim Burkay liderliğinde birbirinden önemli projelere imza attıklarını söyledi. İlker Özgüven, şunları kaydetti: “ Sektörümüzün gelecek yıllarını şekillendirecek E-ticaret merkezleri, yurt dışı lojistik merkezi ve konsorsiyum yapılanması gibi nitelikli bir çok proje çalışmalarımız bulunmakta. Tüm bu yürüttüğümüz projelerimiz ile ilgili olarak bizim ciddi bir yönetim desteğine ve İbrahim Burkay başkanımızın liderliğine ve vizyonuna ihtiyacımız var.”
“Kalkınma ve Dönüşüm Kendiliğinden Gelişmiyor”
BTSO Meclis Üyesi ve AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, kalkınma ve dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bunun için öncelikle güçlü bir vizyon ve bu vizyonu hayata geçirecek samimi bir gayret gerekiyor. Uygun bir iklim ve ekosistem oluşturmalıyız. Sayın Başkanımızın büyük çabaları ve vizyonuyla Bursa’da birbirinden değerli projeler hayata geçirildi. Dünyadaki çevre yaklaşımları doğrultusunda ülkemizi ve sektörümüzü daha da güçlendirmek için atacağımız adımlarda, Sayın Başkanımızın liderliğinin kritik bir rol oynadığına inanıyorum. Bu doğrultuda, sektörümüze sundukları destek ve katkılar için kendisine ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum.”
“Bursa Uluslararası Ticarette Merkez Olabilir”
Meclis Üyesi Fahrettin Arabacı ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde hayata geçirilen lojistik merkez çalışmalarının Bursa'nın sanayi ve ihracat kapasitesini daha verimli hale getirdiğini söyledi. Söz konusu çalışmaların Bursa’nın uluslararası ticaretin merkezlerinden birisi haline getirme yolunda sağlam bir zemin oluşturduğunu dile getiren Fahrettin Arabacı, “Vizyoner yaklaşımıyla şehrimize değer katan Sayın Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün sadece bu dönemde yapılanlar değil, gelecek dönemde Bursa'nın lojistik anlamda daha ileri gitmesi için ortaya koyduğu vizyonu takdir ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İhracat Odaklı Projelerle Kimya Sektör İhracatı Katlandı”
BTSO Meclis Üyesi ve Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, BTSO’nun ihracat odaklı çalışmalarının sektöre sağladığı katkıya vurgu yaparak şunları söyledi: “Odamızın, Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirdiği UR-GE projeleri, yurt dışı fuar organizasyonları ve alım heyetleri, sektörlerimize büyük güç katıyor. Kimya sektörü olarak bu projeleri en iyi şekilde uyguladığımızı düşünüyorum. Bunun sonucunda, 2013 yılında 142 milyon dolar olan kimya ihracatımız, 2024 yılında 848 milyon dolara ulaştı. Bu başarının en büyük mimarı, Sayın Başkanımız İbrahim Burkay’dır. Onun liderliğinde sektörümüzü UR-GE projeleri ile dünyaya açtık ve önemli bir ivme yakaladık. Önümüzdeki dönemde de Sayın Başkanımızın vizyonuna ve desteğine büyük ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah, kendisinin ortaya koyduğu güçlü vizyon sayesinde ihracatta yakaladığımız bu başarıyı sürdürecek ve daha da ileriye taşıyacağız.”
“Otomotiv Sektörünün Dönüşümünde BTSO’nun Gücü”
BTSO Meclis Üyesi ve Otomotiv Konseyi Başkanı Rengin Eren ise otomotiv sektörünün dönüşüm sürecinde merkezde yer aldığını belirterek şunları söyledi: “BTSO’nun projelere verdiği destek, sektörümüz açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’de ilklerden biri olan ve AB fonları ile hayata geçirilen Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi başta olmak üzere, sektörümüz adına başlattığımız tüm projeleri, Sayın Başkanımızın liderliğinde 2030 hedeflerimize ulaşarak başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda, sektörümüz ve şahsım adına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum.”
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
BTSO üyeleri oda hizmetlerinden ve desteklerinden memnun
BTSO Mart ayı Meclis Toplantısında meclis üyeleri oda hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirdi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının ortak aklıyla sanayi ve ticarete güç katan birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, “2030 vizyonumuz doğrultusunda yeni hedeflerimize 57 bin üyemizden aldığımız destek ve güçle hep birlikte ulaşacağız.” dedi.
BTSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, iş dünyasının yaşam boyu eğitim merkezi Bursa Business School’da meclis üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İbrahim Burkay, küresel ticaretteki köklü bir değişim ve dönüşüm sürecinin başladığını belirterek, “Dünyadaki değişim, 19. yüzyıldaki sanayi devrimi gibi önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Bugün ekonomi ve sanayi alanında bağımsızlık, her zamankinden daha önemli.” dedi. Türkiye’nin başta savunma sanayi, uzay ve havacılık alanlarında olmak üzere son 20 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten İbrahim Burkay, “İşte bu atılımlar gerçekleştirilirken Türkiye'nin dönüştürücü ve en büyük itici gücü de Bursa'mız oldu. Bursa, Türkiye’nin ekonomik yapısında her zaman ilk beşte yer aldı ve büyük bir üretim merkezi olarak ön plana çıktı. Hem tarihi mirası hem de modern girişimcilik anlayışıyla, Bursa, Türkiye’nin ekonomik dönüşümüne öncülük etmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.
“Hayal Gibi Görünen Projeleri Gerçekleştirdik”
Başkan Burkay, 2013 yılında 16 stratejik projeyle yola çıktıklarını, bugün makro düzeyde 60’ın üzerinde projeye imza attıklarına dikkat çekti. Bursa iş dünyasının vizyonu ve ortak aklıyla hayal gibi görünen projeleri gerçeğe dönüştürdüklerini vurgulayan İbrahim Burkay, TEKNOSAB, GUHEM, BUTEKOM, Model Fabrika, Mutfak Akademi ve Bursa Business School gibi projelerle yalnızca şehrin değil, Türkiye’nin ekonomik dönüşümüne yön verdiklerini söyleyerek, şunları ifade etti: “Bundan 12 yıl önce birçok kişi için hayal gibi görünen projeleri tek tek hayata geçirdik. Sanayimizin geleceğini şekillendiren TEKNOSAB, uzay ve havacılık alanında dünyada ilk 5, Avrupa’da ise ilk sırada yer alan interaktif eğitim merkezimiz GUHEM, katma değerli üretime güç veren BUTEKOM ve Model Fabrika gibi projeler bugün Bursa’nın rekabet gücünü artıran, şehir ekonomisini yeni bir lige taşıyan yatırımlar haline geldi. BUTEKOM’da teknik tekstil mükemmeliyet merkezi ile başladık, ardından kompozit ve ileri teknolojiler ile nanoteknoloji alanında mükemmeliyet merkezlerimizi hayata geçirdik. Elektrikli araçlarda mükemmeliyet merkezi bulunan tek merkez. Aslında bu projeler, 57 bin üyemizin ortak başarısı. Şimdi bu başarıları daha da ileriye taşıyacak yeni hedefler belirledik.”
“Bursa Business School Türkiye’nin Davos’u”
İbrahim Burkay, “Bursa Business School, Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden biri. BTSO olarak Türkiye’nin en büyük renovasyonlarından birini gerçekleştirdik ve bu merkezi, iş dünyasının eğitim merkezi haline getirdik. Bursa Business School’da önümüzdeki dönemde inşaattan, enerjiye, çevreden bilişime kadar ulusal ve uluslararası nitelikte 20’den fazla zirve düzenleyeceğiz. Bu zirvelerle Bursa Business School, Türkiye’nin Davos’u olma yolunda önemli bir adım atacak.” diye konuştu.
“Sanayi Dijital Teknolojilerle Buluşmalı”
Küresel ekonomide yeni bir sermaye yapısının şekillenmeye başladığına işaret eden Başkan Burkay, “Sanayileşme çok önemli, ama bunu siz bilişimle, yapay zekâ ile birleştiremediğiniz takdirde bundan netice almanız artık imkansız hale gelecek. Yüksek teknolojiyle üretim yapacaksınız ama fasonculuktan kurtulamayacaksınız. İşte fasonculuktan kurtulmanın bir numaralı çıktılarından bir tanesi bu. Yapay zekânın ve dijitalleşmenin merkezde olduğu bu dönüşümü başarabilmek. Yirmi yıl önce üniversite sanayi iş birliğini konuşuyorduk. Bugün en az onun kadar önemli olan dijital dünyayla endüstriyi birleştirebilecek bir iş modeli oluşturmamız lazım. Bu iş modelini oluşturamadığımız takdirde başarılı olmamız mümkün değil.” diye konuştu. Başkan Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, girişim sermayesi yatırım fonu projesi ile yeni iş modeli oluşturduklarını dile getirdi.
“Türk İş Dünyasının Referans Eğitim Merkezi BBS
Strateji Çalışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor”
Kent ekonomisinin dönüşümü için doğru iş modellerine ihtiyaç duyulduğunu belirten İbrahim Burkay, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu yeni yönetişim modellerini kurumsal ve bireysel olarak hayat geçirmek için tüm komitelerimizle çalışıyoruz. Bugün, şükürler olsun, vizyonumuzu ve projelerimizi hayata geçirebileceğimiz en modern mekânlara sahibiz. Türk iş dünyasının referans eğitim merkezi Bursa Business School da bu mekanlardan biri. Burası, strateji arama çalışmalarımıza ev sahipliği yapan bir merkez. Bu sürecin her aşamasında bizlere destek olan tüm üyelerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.
Bursa’nın 2030 Vizyonu
Başkan Burkay, Bursa iş dünyasının ortak aklıyla sanayi ve ticarete güç katacak yeni projeleri de hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek, “Önümüzdeki süreçte 2030 vizyonumuzu, 57 bin üyemizden aldığımız destek ve güçle hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi. Bu kapsamda KOBİ OSB, Organize Ticaret ve Organize Konut Bölgeleri, Gıda İhtisas OSB ve Yeni Fuar Merkezi gibi projelerin hayata geçirileceğini vurgulayan Burkay, “Bu projeler, Bursa’nın sanayi ve ticaret altyapısını güçlendirirken, küresel rekabet gücümüzü de artıracak. Bursa’mızı yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli üretim, ticaret ve inovasyon merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz.” dedi.
“Dönüşümün Hızı Artacak”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu, küresel ekonomide teknoloji odaklı köklü bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını söyledi. Söz konusu dönüşümün etkilerinin önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek düzeyde hissedileceğini söyleyen Dağlıoğlu, BTSO’nun İbrahim Burkay başkanlığında öncü projelerle iş dünyasına rehberlik ettiğini ifade ederek, “Önümüzde küresel dönüşümlerin etkisini daha derinden hissedeceğimiz bir dönem var. Dünya bu kadar hızlı değişirken Sayın Başkanımızın ve meclisimizin vizyonu ile beraber bizim de 2026-2030 dönemini çok iyi planlamamız lazım. Sayın Başkanımızın hayatından biraz daha taviz vererek, iş dünyamıza önderlik etmeye devam etmesini arzu ediyoruz.” dedi.
“Üretilen Hizmetler Çok Değerli”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi Başkanı Osman Akın da Oda’da 20 yıldan bu yana meclis üyesi olarak görev yaptığını belirterek, “Özellikle 2013 yılından bu yana üretilen hizmetler hayallerimizin çok üzerinde. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde de başarılı projeler üretmeye Oda olarak devam edeceğiz. Sayın başkanımız İbrahim Burkay liderliğinde bugüne kadar yapılan çalışmalar çok değerli. Yeni süreci de Sayın Başkanımızla birlikte çok güzel projelerle geçireceğimize inanıyorum.” dedi.
“BTSO’nun İş Modeli Cesaretin Ürünü”
Bilgi İşlem ve Otomasyon Teknolojileri Konseyi olarak, Bursa iş dünyasının dijital dönüşümüne katkı sağlayacak Data Center gibi stratejik bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Osman Akın, “Bu süreçte, Sayın Başkanımız projeye sahip çıktı ve güçlü desteğini sundu. Başkanımızın Lojistik Teknopark ve Data Center projeleri başta olmak üzere yeni iş modellerini hayata geçiren vizyonu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı Türkiye’de bu alanda irade ve cesaret gösteren ilk kurum haline getirdi. Bu cesur adımlar, sadece bugünü değil, Bursa’nın ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek nitelikte. Bu önemli vizyon doğrultusunda, değerli Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza şükranlarımı sunuyorum. Gemiyi doğru insanlarla yüzdürmek gerekir ve iyi bir kaptan, fırtınalı havada dahi gemiyi güvenle limana yanaştırandır.” ifadelerini kullandı.
“Yeni Bir Meydan Okumaya İhtiyacımız Var”
BTSO Meclis Üyesi ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emre Yıldız da KOBİ’lerin daha fazla ihracat yapabilmesi için planlı üretim alanlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kentin 2030 vizyonunda ihracatta ve Türkiye ekonomisinde daha yüksek pay alabilmesi için çok kritik iki projenin bulunduğu belirten Yıldız, “Bu projelerden biri KOBİ OSB, diğeri ise yeni fuar merkezi. Dünya değişirken Bursa'nın yeni bir ‘hodri meydan’ demeye ihtiyacı var. Sayın Başkanımızla birlikte inşallah biz bu meydan okumayı göstereceğiz.” diye konuştu.
“Birbirinden Önemli Projelere İmza Attık”
BTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda E-Ticaret ve Dijitalleşme Konseyi Başkanı İlker Özgüven de dijital dönüşüm konusunda iki dönemden bu yana önemli sorumluluklar üstlendiği BTSO’da İbrahim Burkay liderliğinde birbirinden önemli projelere imza attıklarını söyledi. İlker Özgüven, şunları kaydetti: “ Sektörümüzün gelecek yıllarını şekillendirecek E-ticaret merkezleri, yurt dışı lojistik merkezi ve konsorsiyum yapılanması gibi nitelikli bir çok proje çalışmalarımız bulunmakta. Tüm bu yürüttüğümüz projelerimiz ile ilgili olarak bizim ciddi bir yönetim desteğine ve İbrahim Burkay başkanımızın liderliğine ve vizyonuna ihtiyacımız var.”
“Kalkınma ve Dönüşüm Kendiliğinden Gelişmiyor”
BTSO Meclis Üyesi ve AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, kalkınma ve dönüşümün kendiliğinden gerçekleşmediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bunun için öncelikle güçlü bir vizyon ve bu vizyonu hayata geçirecek samimi bir gayret gerekiyor. Uygun bir iklim ve ekosistem oluşturmalıyız. Sayın Başkanımızın büyük çabaları ve vizyonuyla Bursa’da birbirinden değerli projeler hayata geçirildi. Dünyadaki çevre yaklaşımları doğrultusunda ülkemizi ve sektörümüzü daha da güçlendirmek için atacağımız adımlarda, Sayın Başkanımızın liderliğinin kritik bir rol oynadığına inanıyorum. Bu doğrultuda, sektörümüze sundukları destek ve katkılar için kendisine ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum.”
“Bursa Uluslararası Ticarette Merkez Olabilir”
Meclis Üyesi Fahrettin Arabacı ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde hayata geçirilen lojistik merkez çalışmalarının Bursa'nın sanayi ve ihracat kapasitesini daha verimli hale getirdiğini söyledi. Söz konusu çalışmaların Bursa’nın uluslararası ticaretin merkezlerinden birisi haline getirme yolunda sağlam bir zemin oluşturduğunu dile getiren Fahrettin Arabacı, “Vizyoner yaklaşımıyla şehrimize değer katan Sayın Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bugün sadece bu dönemde yapılanlar değil, gelecek dönemde Bursa'nın lojistik anlamda daha ileri gitmesi için ortaya koyduğu vizyonu takdir ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İhracat Odaklı Projelerle Kimya Sektör İhracatı Katlandı”
BTSO Meclis Üyesi ve Kimya Konseyi Başkanı İlker Duran, BTSO’nun ihracat odaklı çalışmalarının sektöre sağladığı katkıya vurgu yaparak şunları söyledi: “Odamızın, Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirdiği UR-GE projeleri, yurt dışı fuar organizasyonları ve alım heyetleri, sektörlerimize büyük güç katıyor. Kimya sektörü olarak bu projeleri en iyi şekilde uyguladığımızı düşünüyorum. Bunun sonucunda, 2013 yılında 142 milyon dolar olan kimya ihracatımız, 2024 yılında 848 milyon dolara ulaştı. Bu başarının en büyük mimarı, Sayın Başkanımız İbrahim Burkay’dır. Onun liderliğinde sektörümüzü UR-GE projeleri ile dünyaya açtık ve önemli bir ivme yakaladık. Önümüzdeki dönemde de Sayın Başkanımızın vizyonuna ve desteğine büyük ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah, kendisinin ortaya koyduğu güçlü vizyon sayesinde ihracatta yakaladığımız bu başarıyı sürdürecek ve daha da ileriye taşıyacağız.”
“Otomotiv Sektörünün Dönüşümünde BTSO’nun Gücü”
BTSO Meclis Üyesi ve Otomotiv Konseyi Başkanı Rengin Eren ise otomotiv sektörünün dönüşüm sürecinde merkezde yer aldığını belirterek şunları söyledi: “BTSO’nun projelere verdiği destek, sektörümüz açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’de ilklerden biri olan ve AB fonları ile hayata geçirilen Elektrikli Araçlar Mükemmeliyet Merkezi başta olmak üzere, sektörümüz adına başlattığımız tüm projeleri, Sayın Başkanımızın liderliğinde 2030 hedeflerimize ulaşarak başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda, sektörümüz ve şahsım adına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum.”
Haftanın popüler haberleri
Myanmar'daki deprem felaketinde can kaybı binleri aştı
Myanmar'da meydana gelen, 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremde can kaybının 1002'ye, yaralıların sayısının ise 2 bin 376'ya ulaştığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı ve Parti liderlerinin bayram programları duyurudu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile siyasi parti genel başkanlarının bayram programları belli oldu.
9,3 milyar dolar yatırımdan faydalanacak şirketler açıklandı
20 binden fazla istihdam ve yıllık cari dengeye 12 milyar dolarlık katkı sağlayacak olan Büyük Ölçekli Sanayi yatırımların detayları haberimizde...
Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Başkanlığına Neşecan Çekici seçildi
Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 24. Olağan Genel Kurulu'nda Neşecan Çekici yeniden başkan seçildi.
Çankırı Teknokent açıldı
Çankırı Teknokent’in açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, il protokolü ve iş dünyası yaptı.
Çinli H3C, Nvidia AI çip sıkıntısı konusunda uyardı
Çinli H3C firması artan talep nedeniyle Nvidia AI çip sıkıntısı konusunda uyardı.
Anadolu Grubunun başına Kamil Süleyman Yazıcı geliyor
Tuncay Özilhan’ın haziran ayında görevi bırakacağı açıklandı. Grupta başkanlığa Kamil Süleyman Yazıcı'nın geleceği konuşuluyor.
GPT-4o; artık görüntü ve fotoğrafları oluşturup düzenleyebilecek
ChatGPT, GPT-4o modelinden yararlanarak artık görselleri yerel olarak oluşturup ve değiştirebiliyor.
X, son olaylardaki sakıncalı paylaşımlara ifade özgürlüğü diyor
X (Twitter), BTK'nın 126 hesaba erişim engeli getirilmesine ilişkin kararına itiraz etmek için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yaptığını açıkladı.
Mobil oyun sektörü yeniden yükselişe geçti
Mobil oyun sektörü 2024’te yeniden yükselişe geçti.
TİAD yönetimi Murat Akyüz ve ekibiyle devam ediyor
TiAD 23. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Mevcut TİAD Yönetim Kurulu, güven tazeledi.
Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması başlıyor
Türk moda sektörüne 32 yıldır genç yetenekler kazandıran Koca Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, bu yıl 33. kez düzenleniyor.
Brandverse Awards başvuruları 17 Nisan’a uzatıldı
Yoğun talep üzerine Brandverse Awards'ta başvurular 17 Nisan’a dek, son kez uzatıldı.
Vertiv'in yeni yazılımı veri merkezi yönetimini kolaylaştırıyor
Vertiv'in Geliştirdiği Yeni Yazılım, Colocation ve Büyük Ölçekli Veri Merkezlerinde Güç Dağıtımı ve Soğutma Sistemlerinin Görünürlüğünü ve Kontrolünü Artırıyor.
AstraZeneca'dan Çin'e büyük yatırım
AstraZeneca'dan Çin'e, AR-GE ve üretim için 2,5 milyar dolar yatırım
Trend Micro Raporu: Türkiye'de özellikle fidye yazılımı kaynaklı saldırılar arttı
Trend Micro 2025 raporu dünya genelinde tüm işletmelerin siber tehditlere karşı savunma hattını güçlendirmesi gerektiğine işaret ediyor.
Pfizer “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” düzenledi
Pfizer, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliğiyle “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi.
Edenred, ShareTheMeal ile iş birliği yaptı
Edenred, küresel gıda erişimini desteklemekiçin ShareTheMeal ile iş birliği yaptı.
Melek Yatırımcılık Zirvesi 8 Nisan’da İzmir'de yapılacak
İzmir ve Ege Bölgesi’nin ilk Melek Yatırımcılık Zirvesi 8 Nisan’da Düzenleniyor.
Kale Kilit, Superbrands Türkiye 2025 listesinde yerini aldı
Kale Kilit, Türkiye’nin en prestijli marka değerlendirme platformlarından biri olan Superbrands Türkiye 2025 listesine girerek sektördeki güçlü konumunu bir kez daha kanıtladı.
Hangi şehirde bayram namazı kaçta? Haberimizde
Ramazan Bayramı namazı Ankara'da 07.07, İstanbul'da 07.22, İzmir'de 07.30'da kılınacak.
9 günlük bayram tatili terminallere hareketlilik getirdi
Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu, otobüs bileti satışları arttı.
Çarşı, pazar, marketler Bayram öncesi sıkı denetimde
Ticaret Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerini artırdı.
Bursa iş dünyasının önemli ismi Ergün Kağıtçıbaşı vefat etti
Bursa iş dünyasının duayen ismi Ergun Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti.
Myanmar'da 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki deprem
Myanmar'ın orta kesimindeki Sagaing bölgesi yakınlarında 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin özgeçmişleri haberimizde
Sabancı Holding Olağan Genel Kurulunda yeni yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı. Hayri Çulhacı Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
Sabancı Holding Yönetim Kurulunda görev dağılımı netleşti
Sabancı Holding Olağan Genel Kurulunda yeni yönetim kurulu görev dağılımı yapıldı. Hayri Çulhacı Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
TESK ve Çasgem işbirliğiyle İSG eğitimleri başlıyor
İSG eğitim protokolü, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve ÇASGEM Başkanı Prof. Dr. Elif Gökçearslan tarafından imzalandı.
Palandöken, “Bayramda 100-120 milyar TL ciro bekleniyor”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 100-120 milyar TL ciro beklendiğini belirtti.
İşsiz sayısı 9,5 yıl sonra ilk kez 3 milyonun altına geriledi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, işsiz sayısının 9,5 yıl sonra ilk kez 3 milyonun altına gerileyerek 2 milyon 886 bin kişi olduğuna işaret etti.
Çip üreticisi Infineon, Hindistan'da yetenek merkezi açtı
Çip üreticisi Infineon Technologies, Hindistan'da yeni bir küresel yetenek merkezi (GCC) açtı.
KPMG: Siber güvenliği tehdit olarak görenlerin oranı ise sadece yüzde 2'de
KPMG'den çarpıcı bir araştırma: Endüstri üretimi için en büyük tehdit belli oldu! Detayları Hande Şenova açıkladı.
Gebze MTAL'den Opaş'a teşekkür ziyareti
Opaş Elektrik, mesleki eğitimin gelişimine katkıda bulunma vizyonuyla Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin elektrik atölyesine çeşitli destekler sağladı.
Diyetisyen Kübra Dal'dan ramazan sonrası beslenme tüyoları
Metabolizmayı yeniden dengeleme zamanı: Diyetisyen Kübra Dal, Ramazan sonrası beslenme tüyoları verdi.
Başoğlu Kablo ve Türk Metal Sendikası anlaştı
Başoğlu Kablo, çalışanlarının haklarını güçlendirmek ve sosyal güvencelerini artırmak amacıyla Türk Metal Sendikası ile yeni bir toplu iş sözleşmesi imzaladı.
Panasonic'in yeni kamerası Connect AG-CX370 piyasada
Panasonic yeni video kamerasıyla IP tabanlı canlı prodüksiyonlarda mobiliteyi geliştiriyor.
Connect4Tech İstanbul etkinliği 11 Nisan'da
Connect4Tech etkinliği havacılık, otomotiv ve kompozit sektörlerine odaklanan bir projedir.
Anadolubank’tan 2024 yılında yüzde 64 büyüme
Anadolubank, 2024 Yılı Finansal Sonuçlarını Açıkladı.
Erdem Çenesiz: Türkiye seramik sektöründe marka ülke
Isvea Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ürün gamı ve kalitesiyle İtalya’yla yarışır hale geldiklerini söyledi.
Artemis Halı elektrik giderlerinde yüzde 40 tasarruf sağladı
Artemis Halı, GES projesi ile elektrik giderlerinde yüzde 40 tasarruf sağladı.