DiMAP - Doğrudan Dijital Üretim Platformu Projesi Connect4Tech Etkinlik Serisinin ikincisi Bursa’da gerçekleşti !
Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-TÜMER) bünyesinde yürütülen DiMAP projesi kapsamındaki Connect4Tech etkinliklerinin ikincisi “Eklemeli İmalat ve Dijital Teknolojiler ile Dönüşüm: Verimlilik, Kalite ve Endüstriyel Uygulamaları” başlığıyla düzenlendi.
Etkinlikte uzman isimler; dijital ve eklemeli imalat teknolojilerinin sektörlerdeki uygulamaları ve geleceği hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
DiMAP Projesi kapsamında düzenlenen Connect4Tech etkinlikleri serisinin ikincisi, 25 Şubat’ta Bursa’da gerçekleştirildi.
Dijital ve eklemeli imalat teknolojilerinin sektörlerdeki uygulamalarına ve geleceğine ışık tutmayı amaçlayan bu etkinlik serisi, İstanbul , Bursa ve Kocaeli’nde farklı konu başlıkları etrafında bilgi paylaşımı, iş birliği ve farkındalık yaratmak için bir platform oluşturmayı hedefliyor.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen , T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı ile hayata geçirilen DiMAP projesi kapsamındaki faaliyetler, KOBİ’lerin doğrudan dijital üretim alanında uluslararası seviyeye çıkmasına katkı sağlamak, sanayi-akademi iş birliklerini güçlendirmek ve sektördeki dönüşümü hızlandırmak amacıyla düzenleniyor.
Üniversite-sanayi iş birliklerinin önemi vurgulandı
Bursa’daki ikinci etkinlik, “Eklemeli İmalat ve Dijital Teknolojiler ile Dönüşüm: Verimlilik, Kalite ve Endüstriyel Uygulamaları” başlığıyla düzenlendi. Açılış konuşmalarını Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-IMC) Direktörü Devrim Özaydın ve Bursa Sanayicileri ve İş insanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu gerçekleştirdi.
Etkinlik kapsamında, Eklemeli İmalat ve Dijital Teknolojiler ile Dönüşüm: Verimlilik, Kalite ve Endüstriyel Uygulamalar, bu teknolojilerin yaygınlaşmasına yönelik öneriler, üniversite-sanayi iş birliklerinin ve fon mekanizmalarının önemi vurgulandığı bir panel gerçekleştirildi.
Panele;
Sürdürülebilir Ar-Ge ve İnovasyon Uzmanı Doç. Dr. İsmail Durgun , Mubitek Tasarım Bilişim Genel Müdür Yardımcısı ve Ortağı Dr. Gül Çiçek Bintaş ve Ermaksan Additive eklemeli imalat uzmanı Ahmet Sever katıldı.
KOBİ’lerin uluslararası rekabetçiliğini artıracak mekanizmalara dikkat çekildi
Etkinlik kapsamında ayrıca, Sabancı Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Transfer (SUATT ) Ofisinden Dış Paydaş Erişim Yöneticisi Cem Emre Memiş, KOBİ’lerin uluslararası rekabetçiliğini artırmaya yönelik Ar-Ge ve inovasyon odaklı TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı ve fon mekanizmalarına ilişkin değerli bilgiler aktardı.
Konuk konuşmacı Coşkunöz Holding Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Müdürü Mesut Kaya, eklemeli imalat teknolojileri , Türkiye’deki gelişimi sektörel uygulamaları üzerine önemli bilgiler paylaştı. Sayın Özeren yaptığı sunumda Coşkunöz’de yürütülen projeler ve Ar-Ge fonları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
Toplantının son bölümünde, DiMAP kapsamında KOBİ’lere sunulacak ücretsiz eğitimler ve ekosistemde birleştirici bir platform olmayı hedefleyen DiMAP Portal hakkında bilgilendirme yapıldı. Katılımcılar, DiMAP SU-IMC iş birliği çerçevesinde sunulan hizmetler, üniversite-sanayi iş birlikleri ve fon mekanizmaları hakkında birebir görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurma fırsatı yakaladı.
Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
DiMAP kapsamında SU-IMC çatısı altında yürütülen Connect4Tech etkinlik serisi, İstanbul ve Bursa’nın ardından Kocaeli’nde devam edecek.
Etkinlik Takvimi:
27 Şubat - Kocaeli (Hilton Garden Inn Şekerpınar)